Podcast “Tagasi”. Johanna-Maria Lehtme: läbi sõja olen leidnud inimese, kes ma tegelikult olen

Edasi podcastis “Tagasi” on saatejuht Mikk Pärnitsa seekordseks külaliseks MTÜ Slava Ukraini eestvedaja Johanna-Maria Lehtme. Jutuks tuleb meediakajastuse väsimus, Slava Ukraini tegevus, tema enda ettevalmistus ning meeleseisund sõjakeerises. Kas Ukrainas leiab aset juba teatud sõjaturism? Kui tõenäoline on sõjategevuse laienemine Eesti Vabariigi territooriumile?

“Tagasi” on Edasi podcast, kus kirjanik ja kultuurikriitik Mikk Pärnits kohtub Eesti kultuuris ja elus silmapaistvate isikutega ning puudutab vestluse käigus ka neid teemasid, millele mõtleme, aga millest võib-olla ei julge juttu teha.

Valitud mõtteid:

  • Enne sõja algust töötasin ma PÖFFi jaoks, olin külaliste osakonna juht, mul oli suur vastutus, mul oli suurepärane meeskond ja ma olin väga rahul. Aga see ei olnud mina. Ja järsku läbi selle sõja olen ma avanenud nii inimesena, nii Slava Ukraini eestvedajana kui ka tegelikult emana.
  • Ma väga palju uudiseid ei loe. Kui varem ärkasin üles ja vaatasin Delfit, Postimeest, veel mõnda välismaist outleti, siis nüüd ma seda enam ei tee, sest kogu info, mida vajan, tuleb mulle teisi kanaleid kaudu. Enamjaolt tegelikult kontrollib meediat ja seda, mida me ju kirjutame, Ukraina ise.
  • Ma arvan, et augusti lõpuks ei jahtu midagi maha. Pigem vaatame sinna aasta lõpu poole ja valmistume tegelikult talveks. Kui ma esimest korda käisin Mõkolaivi all ja küsisin poiste käest, millal sõda läbi saab, siis nad vastasd, et alla poolteist-kaht aastat ei juhtu siin midagi. Millal see aktiivne faas läbi saab, seda ei tea keegi.

MTÜ Slava Ukraini
EE727700771007665845
Makse selgitus: Annetus
Annetusnumbrid avatud:
9002406 – 10€
9002407 – 25€
9002408 – 50€

Mikk Pärnits

Mikk Pärnits on kirjanik, tõlkija ja kultuurikriitik. Loe artikleid (15)