Andres Lõo ja Helina Risti: “There’s No Time”. Uut Eesti muusikat

Andres Lõo ja Helina Risti singel “There’s No Time” ilmus juunis kõigile maailma voogedastusplatvormidele ja Bandcampi. Faun Racketist tuttava Andres Lõo ning Zebra Islandi laulja Helina Risti ühine lugu sündis improvisatsioonist, Lõo muusikale ja Risti sõnadele.

“There’s No Time” allub tegijate sõnul meelevaldsetele interpretatsioonidele – sirgjooneliselt, ent popilikult lendlevale meloodiale kontrastiks pole ühest tõlgendust sõnadele, mis dueti tüüne dihhotoomia üheks paelub.

Helina Risti filmimaailmaga seotud tööd on andekat lauljat mõnda aega muusika avaldamisest eemal hoidnud, kuid “There’s No Time’i” näol on tegemist sõnumiga, mis Risti kustumatust muusika-armastusest räägib.

Andres Lõo andis 2021. aastal välja kolme albumi ja singli jagu originaalmuusikat oma plaadifirma Phantom Platform alt. Lisaks jäi kontole Norra Sex Tags Amfibia plaadifirma alt ilmunud dub-jazz‘ilik koostööalbum “Jazzsomdub” Jaakko Eino Kalevi ja Han Sotofettiga. 2022. aastal ilmus ka Lõo 12-tolline “Synaptic Sugar” Saksa Acido Recordsi all.