Anders Härm: mõningaid tähelepanekuid aktuaalsetel teemadel. Natsid, kommunistid & Pärnits

Iseenesest on hämmastav, et suur hulk Eesti poliitikuid ja poliitikavaatlejaid õigustavad lapstööjõu kasutamist ning leiavad, et töötajad peavad ennast surnuks rabama, sest tööaja reglementeerimine on kommunistlik kuritegu.

Samuti näivad nad arvavat, et haridus ei peaks olema tasuta ning vastama ühiskonna vajadustele ning riiklik koolivõrk on kriminaalne idee. Kõigil ei ole õigust tööle ning maa ja linnaelanikonna elatustaseme ühtlustamise idee ning idee elanikkonna ühtlasema jaotumise soodustamisest maa ja linna vahel on kuritegelik ning vajab holokaustiga võrdväärset hukkamõistu. Sest just need põhimõtted on muuhulgas eraldi välja toodud Kommunistliku Partei manifesti lõpus Marxi ja Engelsi poolt esitatud ning kümneks punktiks jaotatud programmis.

Anders Härm

Anders Härm on kunstiteadlane ja kuraator, Eesti Kunstiakadeemia lektor ning doktorant. Ta oli kümme aastat kuraator Tallinna Kunstihoones,viis aastat juhtis Eesti Kaasaegse Kunsti Muuseumit ning praegu õpetab kuraatoreid EKAs ning uurib kureerimise ja kuratoorse mõtte ajalugu Ida-Euroopas. Kord kuus kirjutab Anders Edasis kultuuri, kunsti ja ühiskonna teemadel. Loe artikleid (8)