Meediaülevaade: naabrid räägivad. 18.06.22

“Naabrid räägivad” on rubriik, mis käsitleb paar korda kuus lähimate naaberriikide (Soome, Rootsi, Läti, Venemaa) meedias kajastamist leidnud teemasid, mis võivad ka Eesti lugejale huvi pakkuda.

Soome

Kas peaministri ja presidendi lapsi tohib pildistada?

Soome peaminister võttis sõna avaliku elu tegelase laste pildistamise teemal, kui president Niinistöt oli koos pojaga spordivõistlusel tribüünil pildistatud. Kui peaministri arvates seda ei tohiks lubada, siis Avaliku Sõna Nõukogu ei kujuta ette, kuidas saaks avalikus kohas kellegi pildistamise ära keelata. President ise arvas, et Soome meedia võiks vastavad tavad omavahel ja koos Avaliku Sõna Nõukoguga üle vaadata. Loe edasi: Helsingin Sanomat ja MTV

Ain Hinsberg

Ain Hinsberg on Pärnust pärit turismimajanduse asjatundja, kes on külalislahkusmajandust uurinud ja kogu Läänemere regioonis edendanud viimased 25 aastat. Külalislahkusmajandus tegevusvaldkonnana on riigi majandusele olulise mõjuga nähtus, mis eeldab valdkonnas tegutsejatelt regulaarset kursisolekut naaberriikide elanike jaoks oluliste teemadega, aga ka analüüsima Eesti kuvandit naabrite vaatenurgast. Loe artikleid (163)