Disainimaailma uus kuninganna Maria Porro: pandeemia on muutnud meie suhtumist kodusse

Salone del Mobile president Maria Porro.

Salone del Mobile on koht, kus esitletakse uusi tooteid, uut disaini. Kui tahad näha, milliseks kujuneb meie tulevik, millised on trendid, siis tuleb Salonel kohal olla.

Maailma ühe olulisema disainisündmuse, igal aastal Milanos toimuva Salone del Mobile (tuntud algusaastatel ennekõike Milano mööblimessina) uus president Maria Porro murrab senist presidentide mustrit. Ehkki naised pole disainivaldkonnas ammugi enam lihtsalt muusade rollis, vaid kujundavad maailma disainipilti väga olulisel määral, on Itaalias tänapäevani mõnevõrra ebaharilik, et kõigest 38 aastane naine nii mõjukale positsioonile tõuseb – Maria Porro on 60 aasta jooksul esimene naine Salone del Mobile presidendi kohal. Kui lisada siia tema haridus teatrikunstnikuna, kogemus Londoni ja Sotši olümpiamängude tiimist ning samas fakt, et ta on ka ühe Itaalia vanima disainibrändi, tänaseni perefirmaks jäänud Porro omanikeringis, on kõigi ootused Salone uude ajastusse jõudmise suhtes tõusnud väga kõrgele.

Silvia Pärmann

Silvia Pärmann on Edasi kaasautor, fotograaf ja ajakirjanik, kes on viimased kümme aastat toimetanud mitut arhitektuurile, disainile või moele keskenduvat ajakirja. Loe artikleid (259)