Kriss Soonik-Käärmann: olin õige tootega õigel ajal õiges kohas. “Kes on kes Eesti moes”

Mängulisus on saatnud Kriss Soonik-Käärmanni loomingut ja lähenemist moele algusest peale. Foto: Iris Kivisalu.

Pesudisainerina tuntuks saanud ja ka Kuldnõelaga pärjatud moelooja Kriss Soonik-Käärmanni elu jaguneb Tallinna ja Londoni vahel ning oma teiseks koduturuks nimetab ta Jaapanit. Ent vaatamata rahvusvahelisele edule on ta ise ikka veel üksi nii disaineri kui tegevjuhi rollis ning Kriss Sooniku logoga pesu ja loungewear valmivad jätkuvalt Põhja-Tallinnas, ühes üsna räämas olemisega Paavli tänava majas, mille välisilme glamuursele sisule ühtegi vihjet ei anna. Just seal me kohtumegi, kui Kriss sel aastal suve hakul esimest korda Tallinna jõuab.

Muuhulgas tuleb juttu sellest, milliseid muutusi tema Eesti disainimaastikul märkab, kuidas ta jõudis otsuseni liikuda pesudisainist ka loungewear‘i ja kleitide poole, kuidas Jaapani turule “sattus” ning mida ta peab kõige olulisemateks teguriteks, mis tema rahvusvahelise edu võimalikuks tegid.

Silvia Pärmann

Silvia Pärmann on Edasi kaasautor, fotograaf ja ajakirjanik, kes on viimased kümme aastat toimetanud mitut arhitektuurile, disainile või moele keskenduvat ajakirja. Loe artikleid (260)