Mihkel Kangur: saabuval suvepuhkusel võta vabamalt

Saabuval suvepuhkusel võta vabamalt. Kui tunned, et igavus tuleb peale ja tahaks midagi teha, siis ära anna kiusatusele muru niita nõnda kergelt järele. Foto: Shutterstock

Jätkusuutliku eluviisi osaks on elurikkuse hoidmine. Vahel on selleks vaja lihtsalt vähem teha. 

Jaanipäevaks kasvab hein alati kõrgeks, isegi nii jahedal kevadsuvel nagu tänavu. Loomulikult seda vaid juhul, kui taimedel lastakse kasvada. Vaevalt on lumi saanud viimastest varjulisematest kraavipõhjadest sulada, kui kuurist otsitakse välja muruniidukid ja asutakse vastselt tärganud rohuliblesid pügama. Nii võime vaiksetel suveõhtutel kuulda kilomeetrite kaugusele, kuidas keegi on oma niiduki käima tõmmanud. Mõni ogaram ja sadistlikum teeb seda ka hommikuti.

Mihkel Kangur

Mihkel Kangur on Rakvere Riigigümnaasiumi õppe- ja arendusjuht, varasemalt töötanud Talllina Ülikooli vanemteadurina. Hariduselt ökoloogia doktor ja uurinud Eesti taimkatte arengut jääajajärgsel perioodil. Ökoloogia alaste uuringute tulemustest olen näinud, milline on olnud inimese mõju ökosüsteemidele ja millised võivad olla vastasmõjude tagajärjed meie ühiskonnale. Seetõttu olen viimastel aastatel üha enam keskendunud säästva arengu haridusele ja Gaia haridusele, lootuses, et meil on läbi hariduse võimalik muuta ühiskonna kurssi. Loe artikleid (44)