Podcast “Juhtimiskvaliteet on konkurentsieelis”Kristel Kruustük: edukatel alustavatel ettevõtetel on tugevad asutajate tiimid

Psühholoog ja koolitaja Veiko Valkiaineni juhtimisblogi ja podcasti vestluskaaslaseks on idufirma Testlio kaasasutajast energiapomm ja evangelist Kristel Kruustük. Testlio on Eesti üks silmapaistvamaid idufirmasid, mis tegeleb mobiilirakeduste testimisega. Nad on suutnud Silicon Valley riskiinvestoritelt kaasata üle 8 miljoni dollari kasvuraha, loonud ligi viie aasta jooksul pea 70 töökohta ning avanud kontori lisaks Tallinnale ka San Franciscos. Kristel usub, et nende edu valemiks on meeskonna hea omavaheline klapp ja üksteise erinevate tugevuste hea kombo. Sellest ja paljust muustki temaga räägimegi.

Mõtteid vestlusest:

  • Kui me pärast AngelHacki võitu Techstarsi ärikiirendis toimetasime, siis seal oli näha mitmeid lootusandvaid ettevõtteid, kes läksid reaalselt laiali just seetõttu, et asutajate tiim ei olnud tegelikult nii lähedane ja kokkuhoidev. Kui tekkisid raskemad momendid, siis ei suudetud seda pinget taluda ja koos sellest üle saada ega raskustest läbi minna. Kord andis üks alla ja siis jälle teine — neid ettevõtteid oli tõesti palju, kes kannatasid just sellise asutajate omavahelise klapi puudumise all. Aga meil oli Markoga /Testlio kaasasutaja ja Kristeli abikaasa/ alati nii, et kui ühel oli halb päev, siis teisel oli hea päev; nii me suutsimegi kogu aeg üksteisele toeks olla — üks oli teise päike sellel päeval kui teine oli kuskil täiesti mudas ära uppunud. See on hästi oluline just alustavate ettevõtete puhul, kus sul on nii palju erinevaid lahtisi otsi ja liikuvaid osakesi, mis vajavad kinni sidumist ja ära lahendamist. See stressitase on lihtsalt ülevoolav alguses. Sul on vaja kõrvale inimest, keda sa usaldad 150% ja sa tead, et ta ei lähe sinu kõrvalt ära isegi siis, kui asjad peaksidki minema väga halvaks. Ma arvan tõesti, et kõige edukamatel alustavatel ettevõtetel on väga tugevad asutajate tiimid.

Veiko Valkiainen

Juhtimisblogi ja podcasti “Juhtimiskvaliteet on konkurentsieelis” eestvedaja Veiko Valkiainen on psühholoogia ja psühhoteraapia alase hariduse ning üle 15-aastase juhtimise arendamise alase töökogemusega professionaal, kes keskendub oma töös meeskondade tulemuslikkuse kasvatamisele läbi juhi ja tema tiimiliikmete mõtte- ja käitumismustrite muutmise. Loe artikleid (81)