Kaja Kann. Tagasiside kui vägivallatu suhtlusvorm

Kaja Kann. Foto: Alissa Šnaider

“Asi ei ole sinus, Kaja,” ütles lavastaja Mart Kangro mulle juba kümme aastat tagasi, “asi on lavastuses.” Tookord ma ei mõistnud. Tõmbasin end küll tagasi, aga päriselt ei olnud nõus. Ikka on asi alati minus, ükskõik, mida ma teen. Minu panus, minu mõte, minu kogemus, minu esitus, lõpuks ka minu risk. See siin on minu tekst. Ma ei mõtle Sinu peale, kallis lugeja. Pole eesmärki ei Sind ega maailma muuta. Jagan vaid kogemust ja mõtlen kirjalikult.

Osalesin Kanuti Gildi SAAL-i korraldatud tagasiside andmise ja saamise õpitoas. Läbiviija Bush Hartshorn on töötanud erinevates teatrimajades programmi- ja kunstilise juhina, mentorina, dramaturgina, ka kunstnikuna. Rahvusvaheline mees, kes jaganud oma teadmisi ja panustanud kaasaegse teatri ning tantsukunsti ellu Inglismaal, Hispaanias, Belgias, Hollandis, Taanis, Iirimaal ja mujal.

Kaja Kann

Kaja Kann on kaasaegse tantsu koreograaf, tantsija ja treener, ZUGA ühendatud tantsijate ning OMAtsirkuse üks asutajaid. Tegutseb üha enam ka kultuuriajakirjanikuna ja kirjanikuna. Tema teine raamat "Tänavatüdruk" (2020) pälvis Tallinna Ülikooli kirjanduspreemiate jagamisel eripreemia. Loe artikleid (54)