Hannes Kuhlbach: sinul on, minul ei ole

Kaader filmist "Suvi".

Vihane ja kade inimene on äratuntavalt vihane ning kade, öelgu ta ükskõik milliseid sõnu. Me ei usu. Aga kuidas rahu ja koostööd osapoolte vahel siis saavutada? Olgem ausad ja mööngem, kui keegi on oma meelelt, küpsuselt, kogemuselt või (elu)tarkuselt meist üle. Ehk on sealt võimalik midagi õppida, selmet jalgupidi süldikausis talluda.

Rahvas koosneb inimestest. Ka diktaatorid, kangelased, poliitikud on inimesed. Seega ei ole ehk suur liialdus väita, et kõik konfliktid ja nende lahendused on taandatavad inimese tasandile, kahe või ka kolme inimese vahele, mõõtmetelt väiksemasse ruumi.

Hannes Kuhlbach

Hannes Kuhlbach on kliiniline psühholoog. Tegusa elu jooksul on ta olnud erinevates ametites kinnisvaramaailmas, suhtekorralduses ja panganduses. “Kõiges, mida saab nimetada äriks, on sügav inimlik ja isiklik pool ning just see aspekt huvitabki mind oma tänastes tegevustes. Omades oma töös privileegi näha sügavale inimeste eludesse ja sisemaailma, äratab see ka endas varjatud tundeid ja mõtteid. Neid ongi heameel üldistatud ja põimitud kujul Edasi veergudel avatud ja mõtelda armastavale lugejale edastada." Loe artikleid (66)