Raamatuarvustus. Kaks keskealist naist maailma päästmas. Hillary Clintoni ja Louise Penny “Hirmu paine all”

Hillary Clinton ja Louise Penny. "Hirmu paine all".

Pensionipõlves endas romaanikirjaniku talendi avastanud USA endise esileedi ja riigisekretäri Hillary Clintoni (74) ning Kanada krimikirjaniku Louise Penny (64) kahasse kirjutatud ja möödunud aastal USA-s ilmunud menuk “Hirmu paine all” jõudis äsja poodidesse ka eesti keeles. Kui mõnele nõudlikule lugejale ei peaks põnevik piisavalt sügavaid mõtteid pakkuma, garanteerib raamat kuhjaga võimalusi õhata taoliste vanaduspäevade järele, nagu on Clintonil, Pennyl ning nende peakangelasel Ellen Adamsil ja tema nõunikul Betsy Jamesonil, kes on omamoodi miss Marple’ite kaasaegsed USA versioonid. 

Mul on aastaid olnud unistus – selgub, et mitte väga originaalne –, kuidas ükskord pensionile jäädes taandun kuhugi idüllilisse väikelinna ning saan lõpuks lühivormide asemel aega kirjutada midagi tõeliselt mahukat, miks mitte lausa romaani. Ootamatult Hillary Clintoni näol leitud eeskuju sundis muidu mitte liiga sageli mu lauale sattuva žanri näidet avama. Raamatu järelsõnast sain teada, et minu unistuste pensionipõlve ei ela mitte ainult tema – on kahtlemata minu silmaringi ja mitte Bill Clintoni (75) kirjutamismeisterlikkuse probleem, et Billi kaks hiljutist krimiromaani on mul täiesti märkamata jäänud. 

Silvia Pärmann

Silvia Pärmann on Edasi kaasautor, fotograaf ja ajakirjanik, kes on viimased kümme aastat toimetanud mitut arhitektuurile, disainile või moele keskenduvat ajakirja. Loe artikleid (259)