Egle Jasson: kui oled kõik ise loonud, siis nii lihtsalt alla ei anna. “Bonaparte’i eluakadeemia”

Egle Jasson. Foto: erakogu.

“Meie strateegia oma restoranides on olnud, et võtame koka osanikuks, nii tekib mõistlik pikaajaline suhe,” räägib intervjuus Bonaparte Cateringi endine juht ja Kumu algusaastate toitlustusjuht Egle Jasson, kes elab juba aastast 2008 Austraalia mandril. Ta on kõikidest endistest Bonaparte’i töötajatest kõige parem multitasker ja osav delegeerija. Tegemist on äärmiselt tööka ning tubli noore Eesti naisega, kes on Austraalias restoraninduse vallas kaugele jõudnud. Tänaseks kuuluvad talle ja tema abikaasale Nathaniel Hatwellile mitmed restoranid ning veinibaarid, kõikidel kohtadel on parima veinilisti tiitel erinevates kategooriates ja veinikaardid on Austraalia tippude hulgas. Milline on olnud tema teekond toitlustuses ja mida soovitab sellel alal tegutsejatele?

Intervjuusarjas “Bonaparte’i eluakadeemia” vestleb Kadri Kroon Eesti restoranimaastiku mõjutanud ja hetkel mõjutavate oluliste persoonidega, sh oma endiste töötajatega Prantsuse restorani Bonaparte päevilt, mis oli kümne aasta vältel (1998–2008) Eesti restoranimaastiku teerajaja. Intelligentseid ja edasipüüdlikke noori, kes köögist või saalist läbi käisid ning sealt tuule tiibadesse said, oli sadu. Nii mõnedki neist on jõudnud kas koka, restoranipidaja või mänedžerina oma ala tippu erinevates maailma nurkades.

Kadri Kroon

Kadri Kroon on paadunud foodie, andunud veinifänn ja tulihingeline reisihull, kellele meeldib kogeda ehedaid hetki puhtast uudishimust elu ja maailma vastu. Tema soovituste järgi suurlinnades seigeldes on reisielamus garanteeritud. Kadri on Edasi toidu-, veini- ja reisirubriigi toimetaja. Loe artikleid (108)