Suur intervjuu. André Küüsvek: “Laual on rohkem kui raha, on minu kreedo”. Raivo Vare vestlus

André Küüsvek. Foto: Iris Kivisalu

Ma ütleks, et täna on ettevõtetel küll see koht, kus tasuks võib-olla korra peatuda. Olen viimastel kuudel näinud hämmastavalt suurt laenunõudluse kasvu, mis puudutab ettevõtteid. Inimesele tänavalt on jube keeruline nõu anda, aga ma soovitan: usaldage oma instinkte ja uskuge endasse, soovitab pankur Andé Küüsvek.

André Küüsvek on Põhjamaade Investeerimispanga (NIB) president, muljetavaldavalt põneva karjääriga ja ehk kõige kõrgemal positsioonil olev eestlasest tippjuht rahvusvahelistes organisatsioonides üldse. Ta omab üle 25-aastast kogemust Euroopa Rekonstruktsiooni- ja Arengupanga (EBRD) erinevatel ametikohtadel rahvusvahelise rahanduse valdkonnas. Enne seda on ta töötanud juhtivates kommertspankades Eestis ja Saksamaal. Raivo Varega on nad ammused kolleegid Tartu Kommertspanga ja Tallinna Panga päevilt. Alljärgnev pikem usutlus keskendub Kasahstanile, Ukrainale, majandusteemadele üldisemalt, aga puudutab ka karjääri kõrvalt pereelu, reisimist ning puhkamist.

Raivo Vare

Raivo Vare on hariduselt jurist, lõpetanud Tartu ülikooli õigusteaduskonna ja EBSi magistriprogrammi cum laude. Olnud riigiminister ning teede- ja sideminister, tippjuht pangandus- ning transpordi- ja logistikasektori firmades. Tegev paljude avaliku sektori ja erialaorganisatsioonide, samuti eraettevõtete juhtorganites. Kord kuus vahendab Raivo Vare Edasi lugejatele oma mõtteid tähenduslikest rahvusvahelise elu sündmustest. Loe artikleid (100)