Suur intervjuu. Oma vaimse tervise eest hoolitsemine on ainuke viis, kuidas vältida läbipõlemist. Viljar Arakase ja Taavet Hinrikuse vestlus

Taavet Hinrikus ja Viljar Arakas. Foto: Iris Kivisalu.

Kui kunagi eeldati juhtidelt oma majapidamise korrashoidmist, siis täna eeldatakse juhtidelt ja asutajatelt, et sa hoiad majapidamise korras, kasvatad igal aastal ärimahte tuhandetes kordades, parandad maailma, muudad kultuuri – eeldatakse maratoni jooksmist sprinditempos. Kuidas sellisele tempole vastu pidada ning millised küsimused praegune aeg tippjuhtide, asutajate ja investorite lauale on toonud? Mis eristab palgalist tippjuhti asutajast ning kuidas hoida tervist ja vältida läbipõlemist? Aga ka verevahetuse vajalikkusest meeskonnas, infomürast ja tehnoloogiasektori kasvuperspektiividest. Neil teemadel arutlevad pikemas vestluses Wise’i kaasasutaja ja investor Taavet Hinrikus ning EfTEN Capitali juht Viljar Arakas.

 – “Need tippjuhid, keda ma tean ja hindan, hoolitsevad süstemaatiliselt oma vaimse tervise eest, olgu selleks mediteerimine, psühholoogi või terapeudi regulaarne külastamine.” (Taavet Hinrikus)

Viljar Arakas

Viljar Arakas on ettevõtja, Balti riikide suurima ärikinnisvarale keskendunud fondivalitseja EfTEN Capital tegevjuht. Loe artikleid (17)