Janeck Uibo: 3 tagasilööki, mis viisid mind edasi. Arvamusfestival “Fuckup Nights”

Telliskivi Loomelinnak ja LIFT99 korraldasid Arvamusfestivalil ebaõnnestumistele pühendatud õhtu “Fuckup Nights” ja palusid mind üheks esinejaks. Olin nõus oma isiklikke lugusid jagama põhjusel, et oma kogemuse alusel julgustada inimesi olema ettevõtlik ja mitte kartma – alati on väljapääs, iga kogemus viib edasi ja teeb meid paremaks. “I never lose, either I win or learn.”

Kokkuvõtvalt minu 3 õppetundi läbi 3 juhtumi. Ehkki lood on valusad, viisid need mind sõna otseses mõttes edasi – ajakirja edasi.org loomise juurde.

  • Õppetund #1: Tänulikkus. Hakkame hindama asju siis, kui need meil käest hakkavad libisema.
  • Õppetund #2: Autentsus. Sa ei saa olla keegi teine, tuleb jääda iseendaks, enda vastu ausaks.
  • Õppetund #3: Iga kogemus viib edasi. Tagasilöögid on osa kasvamise protsessist ja uue sissejuhatuseks.

Oma viimaseid aastaid võrdlesin ameerika mägedel kihutamisega. Kas olen täna tõusul või langusel või kulgen uue sööstu ootel mööda horisonti? Kes teab. Kõik on võimalik. Ajakirjaga on ideid palju, teen seda samamoodi kire ja pühendumisega. Aga alati on võimalus, et asjad ei tule välja. Ainuke asi, mida mina saan teha, on anda oma parim – igal juhul ma õpin midagi ja saan veel paremaks.

Mis on Fuckup Nights?

Fuckup Nights on hoogne, lõbus, julge ja õpetlik viis tähistada läbikukkumisi ja neist õppida. Seda kõike mõnusas ja avatud õhkkonnas. Arutelul on neli esinejat. Igaühele neist antakse seitse minutit, mille jooksul on neil võimalus jagada publikuga lugu ühest ebaõnnestunud ärist või projektist. Mis läks valesti? Mida oleks saanud teisiti teha? Mida sellest õppida? Arutelu eesmärk on suurendada ühiskonna taluvust ebaõnnestumiste suhtes. Mida avatumad me oleme ja valmis õppima, seda suurem on inimeste riskijulgus ja avatus uuendustele.

Janeck Uibo

Janeck Uibo on Edasi.org asutaja ja peatoimetaja. Loe artikleid (264)