Michelini tulek Eestisse tõstab hüppeliselt toidukultuuri üldist taset

Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Andres Sutt, EASi turismiarenduskeskuse juht Liina-Maria Lepik ja Michelini restoranigiidi rahvusvaheline juht Gwendal Poullennec pressikonverentsil. Foto: Erlend Štaub

Kohe-kohe avalikustatava Michelini Eesti restoranigiidi ilmumise puhul kohtus Kadri Kroon Michelini protsessijuhi ja Visit Estonia turismiturunduse valdkonnajuhi Heili Klandorf-Järvsoo ning ettevõtlus- ja infotehnoloogiaministri Andres Sutiga, et rääkida Michelini Eestisse toomise teekonnast ja selle mõjust Eesti toidukultuuri arengule. Michelini restoranigiidi näol on tegemist rahvusvaheliselt kõige kuulsama, prestiižikama ja pikima ajalooga toiduvaldkonna tunnustussüsteemiga. Mis Eesti jaoks nüüd muutub?

Kadri Kroon: 25 aastat tagasi oma esimese restorani tegemisel oli kusagil ajusopis mõte, et ehk kunagi tuleb ka Michelini tärn, aga kahjuks ei jõudnud ma seda ära oodata, olen aastaid fine dining‘ust eemal. Kui hiljaaegu Michelini tulekust uudist kuulsin, siis mainisin õhtul kodus, et peaks vist uue restoraniprojekti käima lükkama, aga nüüd otsast alata tundub liiga suur ohverdus. Koroonaga olid paljud head restoranid sunnitud uksed sulgema, nende jaoks on mäng mängitud. Aga siis tuli jalustrabav teade, et 25. mail avalikustatakse Eesti Michelini giid ja tärnid.

Kadri Kroon

Kadri Kroon on paadunud foodie, andunud veinifänn ja tulihingeline reisihull, kellele meeldib kogeda ehedaid hetki puhtast uudishimust elu ja maailma vastu. Tema soovituste järgi suurlinnades seigeldes on reisielamus garanteeritud. Kadri on Edasi toidu-, veini- ja reisirubriigi toimetaja. Loe artikleid (108)