Kirill Safonov: mood ei pea olema kantav. “Kes on kes Eesti moes”

Eesti Kunstiakadeemias moeeriala magistrikraadiga lõpetanud Kirill Safonov ei taha töötada nii nagu enamus moemaailmast töötab – ta tahab luua ajatuid rõivaid, mis kestaksid üle mitme hooaja ning masstoodang teda ei huvita. Valdkonna arengu eest seisab ta ka Eesti Tekstiilikunstnike Liidus ja Eesti Moedisaini Liidus. Foto: Iris Kivisalu.

Eesti üks äratuntavama käekirjaga moelooja Kirill Safonov asutas omanimelise brändi 2010. aastal Tallinnas, ehkki Eesti moepildis on võimatu olnud teda mitte märgata juba viimased 20 aastat. Teda ei huvita trendid, piirid, raamid ja põhjamaise minimalismi keskelt tõusevad esile tema meeldejäävad siluetid ning värvid.

Rubriigis “Kes on kes Eesti moes” tutvustame tähelepanuväärseid Eesti disainereid, kes on nihutanud piire siinsel disainiväljal ja loomeettevõtluses. Uurime neilt, kuidas on kujunenud nende töömeetodid ja käekiri, kuidas nad mõtlevad, mida ise suuremateks õnnestumisteks peavad ning kes on neile teekonnal disainimaailmas eeskujuks olnud.

Silvia Pärmann

Silvia Pärmann on Edasi kaasautor, fotograaf ja ajakirjanik, kes on viimased kümme aastat toimetanud mitut arhitektuurile, disainile või moele keskenduvat ajakirja. Loe artikleid (260)