Vestlussaade “1STAGE”Henessi Schmidt: “Püüan kuulata seda, mida elu mulle sosistab”

Vestlussaade “1STAGE” toob avalikkuse ette lood ägedatest Eesti inimestest, et näidata, kuidas nad töötavad, millised on nende harjumused ja kuidas nad on jõudnud selleni, kellena meie neid täna tunneme. Seekord on saatekülaliseks näitlejanna Henessi Schmidt, kelle hiljutiste projektide hulka kuuluvad näiteks kohalike abistamine Ugandas ning näitlemine Netflixi uues seriaalis “Viikingid: Valhalla”.

Mõtteid vestlusest:

  • Elan vist niimoodi, et püüan kuulata seda, mida elu mulle sosistab. Elu on õpetanud, et kui oskad seda sosinat varakult kuulata, on lihtsam. Kui sa alguses sosistamist ei kuula, siis elu teeb ikka seda, mida tahab – lõpuks ta peab lihtsalt sulle jalaga andma, et sa aru saaksid.
  • Kõigil inimestel ei peagi olema ühesugune arusaam asjadest. Minu arust see on väga tervitatav, et saan istuda laua taga inimesega, kellel on teistsugune arvamus, ja suudame sõbralikult ning arvestavalt omavahel rääkida – seejuures jäädes siiski erineva arvamuse juurde. Ise püüan järgida sellist põhimõtet, et love everybody and tell the truth.
  • Kui miski hirmutab, siis seda peaks igal juhul tegema. Mis see siis on, mida päriselt kardame? Hirmudest peab üle astuma. Kui miski on tundunud mulle hirmus, siis see on tundunud ka õige suund, kuhu liikuda.
  • Tuleb kuulata, mida süda ütleb. Erinevad projektid on mind hirmutanud, näiteks “Viikingid” ja Ugandassse minek. Aga süda on öelnud, et see on õige asi. Ja süda ning sisetunne ongi need, mida kõige rohkem usaldan. Kasvõi väikeste asjade puhul nagu projekti- ja tööpakkumised.
  • Iga suhe saab toimida siis, kui inimesed on võimelised omavahel ausalt rääkima ükskõik millest. Seni, kuni on mingid teemad, mida puudutada ei või, siis sellest sünnivadki probleemid. Konflikt on minu jaoks väga tervitatav. Kui saad asju ausalt arutada ja selgeks rääkida, siis ei jää konfliktid püsima. Kui suudad olla iseenda vastu lõpuni aus ja olla ka sõbra/pereliikme/partneri vastu aus, siis on võimalik kõigest läbi tulla.

1STAGE’i eesmärk on vestelda edumeelsete inimestega, et jagada nende teadmisi ja harjumusi suurema kuulajaskonnaga. See ei ole intervjuu ega küsitlus. See on vestlus. Sukeldume sügavale meie külalise mõttemaailma. Nende intiimsete ja ausate vestluste eesmärk on olla inspiratsiooniks nii meile endale kui ka vestluse vaatajale. Meie külalised on pärit erinevatest eluvaldkondadest: meelelahutus, ettevõtlus, sport, kunstid, muusika, film, teater jpm.