Karmen Reinpõld: treener, teadus, tehnoloogia – üheskoos teel tippu. “Treeneripäevik”

Foto: Shutterstock

Pole see nüüd ainult koroonaajast tingitud, aga aina enam ja enam kostab kõrvu, kuidas asjadele, olukordadele, probleemidele soovitakse läheneda teaduspõhiselt. Ei ole spordivaldkondki selles suhtes erinev – et püüelda kõrgemale, kaugemale ja kiiremini, vinnatakse end hiiglaste kukile, kust kaugusse kaedes loodetakse edumaad evida teiste ees.

Eks need hiiglased ole siinkohal teadlased, kes oma laborivabrikust aina uusi ja uusi teadusartikleid treivad, tekitades seeläbi uut teadmist, mida siis ärksamad äriinimesed ja treenerid ära kasutavad, et luua uusi tehnoloogiaid, mille kombinatsioon palistaks teed tipu suunas.

Karmen Reinpõld

Karmen Reinpõld on ratturite ja triatleetide treener, tervisekäitumise ja heaolu õppekava doktorant Tallinna Ülikoolis. Ta teeb koostööd nii tipp- kui harrastussportlastega, püüdes juhtida treeningprotsessi, kombineerides teadust ja igapäevast treeningpraktikat – numbrid ja graafikud on sama olulised kui kuulamine, mida sportlane räägib ja tunneb. Ka ühiskonna kehakultuuri trendid kõnetavad – kuidas panustada, et pikendada tervelt elatud elu? Loe artikleid (15)