Näitusearvustus. Silvia Pärmann: vikerkaare valus tõde. Aleksandra Lemke “Meist” Dokfotos

Aleksandra Lemke portreefotonäitus „Meist” loob ruumi kasvamiseks ja avardumiseks. Selles on inimeseks olemise ilu ja elu rikkust. Foto: Dokfoto Keskus. Aleksandra Lemke portreefotonäitus "Meist" loob ruumi kasvamiseks ja avardumiseks. Selles on inimeseks olemise ilu ja elu rikkust. Foto: Dokfoto Keskus

See näitus peaks olema risti tee peal ees kaubanduskeskustes, kinodes, koolides, ööklubides, rahvamajades, sest selline näituseelamus parandab oluliselt publiku elukvaliteeti, nagu head kultuurielamused ikka.

“Kas te olete oma kohaga rahul?” küsitakse ühes populaarses lavastuses. See on küsimus, mis närib paljusid meist. Pigem ei. Väga rahul kohe kindlasti mitte. Mida peaks aga vastama inimesed, kellele kohta justkui polekski ette nähtud? Kui oma kohta ei leia mitte üheski saalis, majas, linnas ega riigiski? Maailm oleks nagu välja müüdud. Dokfoto Keskuses avatud, Soomes elava poola fotograafi Aleksandra Lemke näitus “Meist” uurib, kuidas sel juhul oma kohaga rahul olla.

Silvia Pärmann

Silvia Pärmann on Edasi kaasautor, fotograaf ja ajakirjanik, kes on viimased kümme aastat toimetanud mitut arhitektuurile, disainile või moele keskenduvat ajakirja. Loe artikleid (261)