Peep Aaviksoo: vähem on rohkem

Peep Aaviksoo.

Kui aastaks 2050 on keskmine eluiga 100 aastat (70ne aasta asemel), siis tähendab see seda, et meil on 100 000 töötundi ehk 2 500 töönädalat ja ka nädalavahetust juures. Mida see endaga kaasa toob ja milliseid mõttespekulatsioone see tekitab?

John Maynard Keynes ennustas eelmise sajandi 30ndatel, et aastal 2030 töötame kõigest 15 tundi nädalas. Tegelikkus ütleb aga seda, et töötame oluliselt rohkem kui 100 aastat tagasi – hoolimata pidevast tehnoloogilisest revolutsioonist ja jõudmisest industriaalühiskonnast teadmiste ühiskonda. Keynes’i loogika põhines ilmselt tõdemusel, et rikkuse suurenemine tagab meile kõigile mõnusama elu väiksema pingutusega. Tegelikult töötame hoolimata jõukuse kasvust rohkem, veedame rohkem aega tööl ja saame pensionile hiljem….kas see ongi arengu tulemus ja kas see toobki õnne õuele?

Peep Aaviksoo

Peep Aaviksoo 30-aastase kogemusega tippjuht, millest viimased 9 aastat on ta olnud tegev EBS Executive Educationi juhina. Oma kutsumuse on ta leidnud coachingus, olles rahvusvaheliselt akrediteeritud Professional Certified Coach (PCC) ning aidates tänastel juhtidel ja juhiks pürgijatel sihte seada. Oma kolumnides jagab Peep juhtimismõtteid ja tähelepanekuid sellest, kuidas muuta oma tööelu rahuldustpakkuvamaks endale ja inimestele meie ümber. Loe artikleid (6)