Mis on Edasi?

Edasi on innustav ja hariv ajakiri. Kvaliteetne ajaviide. Meie missioon on luua toetavat keskkonda ja panna tahtma olla parem. Võimendada innustavaid tegusid ja harivaid mõtteid. Kasvatada isiklikku ja ühist enesekindlust. Peegeldada elu ja erinevaid vaatenurki, kogemusi. Edasi on teekond. Mõtteviis. Aeglane ajakirjandus. Pakume lugemist tähelepanumajandusest väsinud inimestele, kes hindavad läbimõeldud tekste. Edasi on mõeldud kõikidele inimestele sõltumata nende sotsiaalsetest tunnustest.

Miks on Edasit vaja?

  • Üldiselt on inimesed päri, et meedias on “palju negatiivsust ja müra, oluline on läbisegi ebaolulisega, tõsine kollasega, lisaks reklaamiuputus.” Edasi on aeglane ajakirjandus, kus mõte on olulisem kui pelk informatsioon.

Kuidas Edasi inimesi infomüras aitab & kuidas eristub?

  • Olemasolevatest eestikeelsetest veebikanalitest eristub Edasi puhta ja rahuliku disainiga, mis hõlbustab lugemiskogemust, väärtustab lugejat mõtleva inimesena ja tema aega, teiseks – läbimõeldud sisuga: Edasi ei koorma lugejat liigse infotulvaga.
  • Kokkuvõttes, mis probleemi Edasi lahendab ja/või mis vajadust rahuldab? Vähem müra, parem lugemiskogemus.

Edasi lugejaprofiil

Edasil on keskmiselt 40-50 tuhat unikaalset kasutajat kuus. Edasi lugeja on ärksa mõtteviisiga, tunneb maailma vastu huvi, on keskmisest teadlikum ja hindab kvaliteeti.

  • Ca 80% lugejatest on vanuses 25-64 eluaastat: suurimad lugejarühmad on vanuse järgi on 25-34 (17%), 35-44 (30%), 45-54 (16%), vanuses 55-64 (17%). Lugejatest moodustavad naised 59% ja mehed 41%. (Allikas: Google Analytics, jaan-juuni 2023).
  • Kõige rohkem lugejaid on Edasil Tallinnas ca 54%, järgnevad Tartu, Pärnu, Viljandi, Rakvere, Helsingi. (Allikas: Google Analytics, jaan-juuni 2023)

Kuidas lugejad Edasi brändi tajuvad? (Allikas: Eesti Meediabrändid 2020-2023 ülevaade, Emor)

“Edasi.org tugevuseks on eristumine teistest väljaannetest. Ajakiri on intelligentne, sisukas ja mõtlemapanev ning vastab sellisena lugejate huvidele. Lugejate arvates erineb Edasi peavoolust ja on eristuv teistest meediakanalitest. Vanuseliselt pakub Edasi.org huvi kõigile vanuserühmadele, kuid kõige rohkem 25-49 sihtrühmas. Edasi on ühtviisi tugev nii kõrgharidusega vastajate sihtrühmas, aga ka põhiharidusega vastajate hulgas, võib eeldada, et Edasi pakub huvi ka gümnaasiuminoortele. Enam eelistatud on Edasi siiski kõrghariduse ja suurema sissetulekuga vastajate seas. Auditooriumi segmentidest on Edasi kõige tugevam avastajate sihtrühmas  – need on inimesed, keda iseloomustab aktiivsus ja avatus kogemustele, nad hindavad kõrgelt kvaliteeti ja kaasaegsust, samuti on neile südamelähedased sotsiaalsed teemad. Teiseks on Edasi tugev hoolijate sihtrühmas – neid inimesi iseloomustab rahulik elu, vaimsete väärtuste ja teadmiste hindamine. Statistiliselt seostub Edasi meeldimine kõige enam Äripäeva ja Eesti Ekspressiga, aga Edasi valisid oma lemmikute hulka ka need vastajad, kelle ülejäänud lemmikud olid valdavalt rahvusringhäälingu kanalid.” 

Loe lisaks:

Kolm lühifilmi, mis kirjeldavad Edasit

Edasi tutvustus ja reklaamivõimalused

Kuidas saab Edasi tellijaks hakata? 

Edasi ilmub iga päev veebis ja 4 korda aastas (märts, juuni, september, detsember) paberil. Kõikide tellimisvõimalustega saab tutvuda “Hakka tellijaks” lehel.

Edasi eesmärk

Meie eesmärk on luua Eesti parim ajakiri, mis annab head energiat, innustab, harib ning on kasulik ja mõnus ajaviide. Ajakiri, mis on toetav, mitte kuri ja paneb meid tahtma olla paremad, mitte ärapanevad. See võiks olla koht, kuhu arvamusliidrid ja sõna hästi valdavad tugevad blogijad ise soovivad kaastööd teha ja kus avaldamine on mõjukas.

Sisu mõttes on eesmärk terviklikkus, pakkudes head lugemiskogemust läbi erinevate inimest igapäevaselt puudutavate teemade – ühiskond, ettevõtlikkus, kultuur, elustiil, heaolu. Edasi näeb oma kasutajatena kõiki inimesi, sõltumata nende sotsiaalsetest tunnustest ja elukohast. Lugejaid ühendav moment on uudishimu maailma vastu.

Meie püüdlusi on tunnustatud ka Selge sõnumi konkursil, kus ajakirja sisuloome valiti oma kategoorias nelja parema hulka.

Edasi meeskond

Ajakiri Edasi.org (Edasi) on kodanikualgatuslik väljanne ega ole seotud ühegi olemasoleva meediagrupi ega finantsinvestoriga. Edasi eestvedaja on Janeck Uibo, kes on meediavaldkonna kogemusega tippjuht – asutanud, üles ehitanud ja 16 aastat juhtinud meediaagentuuri Trendmark/Mediacom, töötanud ka Postimehe arendus- ja turundusdirektorina ning juhatuse esimehena. Alates 2016. aasta septembrist on Janeck pühendanud oma energia ajakirja Edasi käivitamisele ja arendamisele.

Edasi toimetusse kuuluvad veel: Egle Taklai (keeletoimetaja, peatoimetaja assistent), Valner Valme (kultuuritoimetaja), Kadri Kroon (toidu-, veini- ja reisitoimetaja). Koos lähimate abilistega kuulub meeskonda 10 inimest.

Edasi meeskond 5. sünnipäeval Maidla mõisas, 21.09.2021. Foto: Jaanika Jalast

Edasi kaasautorid

Autorite valiku kriteerium on võime rääkida keeruline lihtsaks ning lihtne ja igapäevane põnevaks. See omakorda põhineb kaastöötajate asjatundlikkusel ja kirglikkusel (armastab oma ala). Ootused kaasautoritele on kokku võetud siin.

Edasil on kümneid püsiautoreid ja kokku on avaldatud tekste enam kui 100lt autorilt, nende seas Ilmar Raag, Raivo Vare, Tõnu Õnnepalu, Kadri Liik, Viljar Arakas, Jaak Jõerüüt, Iivi Anna Masso, Liisi Voolaid, Peeter Koppel, Hedvig Hanson, Siim Kallas, Iiris Viirpalu, Marko Mihkelson, Peep Vain, Marko Mäetamm, Meelis Kubits, Janek Mäggi, Kadri Kroon, Alan Adojaan, Kaidi Laur, Mart Kase, Annika Laats, Rein Pakk, Raimo Ülavere, Peep Ehasalu, Indrek Neivelt, Reigo Ahven, Kristjan Port, Ott Lumi, Mihkel Kangur, Hardo Pajula jpt.

Kontakt

Edasi väljaandja: Edasi.org OÜ
Toimetuse aadress: Pärnu mnt 12, Tallinn, 10146
Kontakt: hello@edasi.org
Reklaam: tutvu turundusvõimalustega
Juriidiline ja pangainfo / Legal and Banking Information: laadi alla / download

Ajakiri alustas ilmumist veebis: 21.09.2016. Esimene paberajakiri ilmus 22.04.2019.

Muu info

  • Otsetee: tee Edasi brauseris avaleheks või seadista Edasi ikoon mobiili avalehele – 3 sammu
  • Kasuta aega mõistlikult: liitu uudiskirjaga