Metsik elu Eesti moodi

Lavastaja ning loovjuhina tuntud Mart Kase ning tema abikaasa Teele tundsid, et linnas on neil kadunud ambitsioon, tänu millele on nad juba mõnda aega seadnud enda elu sisse Valgamaal Kalde talus, kus nad tegelevad lisaks igapäevatöödele ka loomakasvatusega. ERR-i Ringvaade käis neil külas.

Teele Kase tõi välja, et tal on romantiline maakoha unistus alati olnud.

Teele Kase: Mu vanavanematel polnud maakodu – mul küll vend pidas maakohta, aga unistus enda maakohast on kogu aeg olnud.

Mart Kase lisas, et ta ei ole kunagi unistust olnud.

Mart Kase: Mul on olnud reaalsus.

Nad tõid välja, et linnas kadus neil ära ambitsioon, mistõttu läks seal elamine väga raskeks. “Siin maal on see, et kogu aeg on mingi ambitsioon, vähemalt veel,” ütles Mart Kase ja lisas, et maaelu boonuseks on ka see, et kui kell viiest ärgata ning loomad ära talitada, siis saab paar tundi ka rahulikult kirjatööd teha.

Maale kolisid nad 11. mai 2015. aastal, mil nad võtsid endale 12 kana ja 5 kitse. Loomapidamisse suhtusid nad sama tõsiselt kui lapse saamisesse. “Me ostsime raamatuid ja tutvusime väga tugevalt – minu jaoks oli oluline teada, kuidas neid kasvatada ja mida neile tohib süüa anda,” ütles Teele Kase. Hetkel talupidamine neile veel sisse ei too, aga nad on juba teinud esimesed testid enda talutoodetega.

Vaata Ringvaade

 

Janeck Uibo

Janeck Uibo on Edasi.org asutaja ja peatoimetaja. Loe artikleid (261)