Soovid oma ellu vaheldust või tähendust või pööret?

Kui sul oma leivatöö kõrvalt aega, tahtmist ja indu ennast arendada, proovile panna ja ära teha, üle jääb –  siin on sulle võimalus milleski põnevas kaasa lüüa. Täiesti võimalik ka, et sellest kujuneb sinu jaoks uus algus!

Ajakirjal Edasi.org on pakkumine neile, kes soovivad tuua oma ellu vaheldust või tähendust või pööret. Pakume võimalust teha pistelist koos- või kaastööd, vedada mõne rubriigi arendamist või muul moel oma spetsiifiliste teadmiste ja tehniliste oskustega (ka lihtsad nõuanded on väärtuslikud) aidata ajakirja kvaliteeti tõsta ning viia see maailma parimate analoogidele tasemele. Miks mitte ka uusi teenuseid, ärisuundi avada?

Miks ei võiks Edasi olla omas vallas maailma parim (ajakiri)?

Omamoodi Apple, Pixar, JURA, Transferwise, Teleport, LHV, Funderbeam või Astri, NO99ApolloRöst, Bold Tuesday, Renard jt.

Kes meist ei eelistaks viibida tarkade, tegusate ja teravmeelsete inimeste läheduses? Ümbritsevast keskkonnast sõltub meie silmaring, isiklik edenemine ja kõige laiemas plaanis õnnelik ja rahulolev elu. Edasi ongi mõeldud inimesele, kes tunneb elu vastu huvi ja soovib saada paremaks inimeseks. Kutsun Sind kaasa teekonnale – saama ja andma.

Kes võiks endast märku anda?

Kui soovid teada, kuidas Sa haagid Edasi maailmaga, vaata üle kontseptsioon, miks on Edasit vaja, lugude välimääraja, tekstide lähtekoht.

  • Toimetaja

Sa oled täpne, keeleliselt tugev, organiseeritud, hea suhtleja ning teed vahet heal ja kurjal, kõrgel ja madalal. Sinu töö on tekstide korrektuur, suhtlus autoritega, sisuloome ja selle planeerimine. Võimalik perspektiiv on tegevtoimetaja, kes korraldab ajakirja igapäevast tööd. Hea vene keele oskus lisaks inglise keelele tuleb kasuks.

  • Kaastöötajad, kuraatorid, “tõlkijad”

Oled (või Sul on potentsiaali olla) sama sõnaosav nagu Mihkel Mutt. Sul on teadmised ja spetsiifiline huvi mõne ka Edasis esindatud alamrubriigi osas. Oled mõelnud varemgi kirjutada ja omad selleks eeldusi, kuid pole leidnud tänases kirjus meediapildis sobivat väljundit. Vaata Edasi alamrubriike – kas oleksid huvitatud neist mõne jaoks kaastööd tegema või suisa kureerima ja selliselt, oma käe järgi, ümbritsevat keskkonda ja mõtteviisi kujundama? Kas selline väljakutse pakuks sulle pinget?

Huvi koostöö vastu on kõikide alamrubriikide osas, eriti aga ühiskonna ja kultuuri valdkonnas. Väljakutse võiks olla sobiv ühtviisi nii professorile kui tublile tudengile.

Ajakiri Edasi on pigem arvamusportaal, slow journalism, mitte otseselt uudismeedia. Kontseptsiooniga sobivad lood on pigem sündmusi analüüsivat ja kokkuvõtvat laadi (ülevaated), ajatumad, kui et rohkearvuline uudisvoog. Vähem on rohkem.

  • Müügijuht

Sa oled sama hea müügimees nagu Lennart Meri. Sulle meeldib müüa ja teed seda relvitukstegeva professionaalsuse ja inimlikkusega. Sinu ülesanne on seista hea Edasi reklaamimüügi, uute reklaamtoodete arendamise ja klientide rahulolu eest. Tasu kokkuleppeline.

  • (digi)Turundusjuht 

Oled selles vallas vähemalt sama hea, kui … (kes Sulle esimesena pähe tuli?). Sinu  ülesanne on teha Edasi nähtavaks ja kättesaadavaks ning seda ka vajalikes digimeediakanalites, hallata sealseid tegevusi ja hoolitseda vajamineva analüütika eest.

  • What if…

Kui konkreetset tegevust, millest Sina innustud polnud kirjas, kuid Su oskustest/teadmistest võiks olla ajakirja arendamisel/majandamisel abi ja see oleks Sinu jaoks põnev, anna endast ikka teada ja jäta kontaktid. Võimalik, et leiame mooduse koostööd teha (hiljem). Võimalik, et see on uus ärisuund, mis sobib Edasi missiooniga ning on ka päriselt vajalik ja kasulik.

Mida Edasi saab täna vastu pakkuda?

Edasi pakub eneseteostusvõimalust. Teha koos midagi tähendusrikast ja Eesti ajakirjanduspilti muutvat. Võimalik, et meie suhtlus jääb pisteliseks, aga võimalik, et sellest kujuneneb välja pikem koostöö. Rahalised võimalused on ajakirjal hetkel napid. Sellele vaatamata loodame leida kaasteelisi. Ehk on otsustamisel abiks life coach Anthony Robbins’i artikkel baasavajadustest, mis inimesi liikuma paneb, idufirmade börsi Funderbeam’i juht Kaidi Ruusalepa inspireeriv artikkel “Elu tunne” või majandusekspert Ott Pärna artikkel vabatahtliku töö mõjust inimeste karjäärile.

  • NB! Reklaamiandjatele on siin samuti võimalus – olla kaasas ja toetada uue initsiatiivi sündi võib sobida kokku teie ettevõtte missiooni ja väärtustega laiemalt ning olla selle suurepäraseks väljenduseks/kandjaks. Ühtlasi võimaldab see Edasil luua head sisu ja maksta sisuloojatele tasu.

Kuidas huvi korral edasi käituda?

  • Kirjuta lühidalt, kuidas Sa saaksid Edasile kasulik olla ja millistel tingimustel oled valmis koostööd tegema.
  • Saada kiri janeck.uibo@edasi.org
  • Võimalusel palun saata oma sooviavaldus 5.septembriks 2017. Kui käesolev üleskutse jõuab Sinuni hiljem, kirjuta ikka.

Tänane tööformaat on kaugtöö, põhimõtteliselt võid Sa oma tööd teha kasvõi Austraaliast. Ja loomulikult, tööaja valid Sina ise.

Edasi soovib olla keskkond, ilma milleta inimene oma päeva ette ei kujuta. Tule ja aita seda luua! Rakenda oma annet Edasis.

Janeck Uibo
Edasi.org väljaandja

p.s. Palun võimalusel levita infot nende inimeste seas, keda see pakkumine võiks Sinu meelest kõnetada.

Janeck Uibo

Janeck Uibo on Edasi.org asutaja ja peatoimetaja. Loe artikleid (261)