Siret Liivamägi: on sul hetk?

Siret Liivamägi. Foto: Erik Riikoja

Ikka kiiremini, efektiivsemalt ja rohkem! Need sõnad iseloomustavad viimaste kümnendite mõtteviisi ja tegutsemist. Isegi, kui lubame võtta aega enda säästmiseks, oleme sageli rattas, kust välja astume alles siis, kui häirekell annab valjult märku mõnest tervisega seotud probleemist või haigussümptomist. Aeg on seda suhtumist muuta.

Veel mõned aastad tagasi juhtisin suurt rahvusvahelist ettevõtet ning olin läbipõlemise äärel. Pikad komandeeringud, kõrge ärevus- ja stressitase, üüratu vastutus ja vähesed puhkepäevad kirjeldavad toonast rutiini – ehk elu pidevas kortisooli (stressihormooni) võimuses. Ühel järjekordsel tööreisil New Yorki sattusin kliinikusse, mis pakkus minu jaoks uudset kogemust: personaalset, preventiivset ja teaduspõhist heaolumeditsiini. Mulle näis, et olin teinud hüppe tulevikku. Aega ja kohta, kus mõeldakse teisiti, kui mina oma senises elukorralduses olin harjunud.

Täna toimib enamasti sümptomite põhine meditsiin ja krooniliste haiguste ravi – suuresti tegeleme just tagajärgedega. Viimasel kümnendil on maailmas suure hüppe teinud aga preventiivne meditsiin ning inimesed pööravad aina enam tähelepanu elustiilile, mille eesmärgiks on haigusi ennetada. Ent meie piirkonnas on selles vallas veel palju arenguruumi. Otsustasin, et võimalus haigusi ennetada – tagajärgedega tegelemise asemel – peab jõudma ka Eestisse.

Otsus senine töö jätta ja asuda Eestisse uut valdkonda tooma ei olnud kerge. Minu missioon on arendada ja pakkuda inimesele tervena elamist ning tervist andvat meditsiini. Et elu oleks täis elujõudu ja -värskust ning kestvalt täisväärtuslik. Just sellise ideega asusin tegutsema, et rahvusvaheline meditsiinikliinikute kett REVIV laieneks Eestisse.

Möödunud sügisel avaski Tallinna linna tuiksoonel uksed esimene kliinik. Kuigi maailmas on nende teaduspõhised heaolumeditsiini keskused esindatud juba 40 riigis, on meie Tallinna kliinik Põhjamaades esimene.

Mulle näib, et samal ajal, kui inimeste fookus on suunatud töö- ja eraeluliselt maksimaalse tulemuse saavutamisele, on viimastel aastatel läbi elatud tervishoiukriis hakanud senist maailmakäsitlust mõnevõrra muutma. Vastata tuleb küsimustele, kuidas tervena püsida, enda organismi teaduspõhiselt toetada ja aidata taastuda.

Personaalsus, ennetus ja teaduspõhisus

Iga inimene on eriline ja erinev, mistõttu peaks ka tervisele lähenema individuaalselt. Personaalmeditsiin teeb murrangulisi arenguhüppeid ning teadus rõõmustab meid uute avastustega. Nii on ka REVIV-i iseloomustavateks märksõnadeks personaalsus, ennetus ja teaduspõhisus. Koostöös maailma tipplaboritega pakume IV- ja IM-teraapiaid ning unikaalseid laborianalüüse.

IV- ehk infusiooniteraapia käigus viiakse vitamiinid, antioksüdandid ja muud kasulikud ained organismi veeni kaudu. IM-teraapia käigus tehakse lihasesse tervisesüst. Nii IV- kui ka IM-teraapiaid on võimalik individualiseerida, viies läbi põhjalikud vereanalüüsid rahvusvaheliselt tunnustatud laborites, kus selgitatakse välja inimese oksüdatiivse stressi tase, võimalik vitamiinide puudujääk, üldine tervislik olukord ja seegi, kas vananemine on eakohane või kiirendatud.

Innovaatiline heaolumeditsiin on suunatud inimestele, kes on kiire elutempo tõttu võtnud lõivu tervise arvelt. Tervis ei ole tänapäevases käsitluses enam haigussümptomite puudumine, vaid sümbioos sellest, milline on energiatase, seedimine, vaimne tervis, uni jne. Immuunsüsteemi nõrgenemise, väsimuse ja viirushaigustele kerge vastuvõtlikkuse korral aitavad IV- ja IM-teraapiad organismil jõuvarusid ning tasakaalu taastada. Tulemuseks on hea enesetunne, rohkem energiat, hea uni, korras seedimine, tugevam immuunsus ja üleüldiselt parem tervislik seisund.

Samal ajal, kui inimeste keskmine eluiga pikeneb, võiksime mõelda ka sellele, et pikemalt elatud elu oleks tõepoolest täis elujõudu ning -värskust. Tänapäeva preventiivne heaolumeditsiin on selleks võimalused loonud. Edukuse ja ettevõtlikkuse suunal endale aina suuremaid nõudmisi esitades tehkem hetkeks paus. Ikka selleks, et liikuda edasi. Et elu oleks täis elujõudu ja -värskust.

Tervisekliinik REVIV asub Tallinnas, Novira Plaza (Tartu mnt 25) esimesel korrusel.  Artikli autor Siret Liivamägi on REVIV Tallinna ja Happy Aging Kliiniku asutaja.

Promotsiooniartikkel on lugejale kasulikku ja huvitavat sisu pakkuv reklaamiformaat, kus ettevõte saab teksti, pildi või video vahendusel tutvustada oma parimaid kogemusi, tooteid ja teenuseid. Kõik “Promotsioon” lood on märgistatud ja Edasi poolt heaks kiidetud kui lugeja jaoks kasulikku sisu sisaldav materjal. “People don’t read ads. People read what interests them, and sometimes it’s an ad.” /Reklaamiguru Howard Gossage/