Kadri Kroon: killuke Ukrainat meie õuel – Odessa pererestoran vanalinnas

Loomulikult ei saa Ukraina restoran üle ega ümber punasest boršist, tegemist ün ühega kahest Tallinna parimast boršist.

Ukraina ja kogu maailma jaoks nii kriitilisel ajal tuleb kindlasti Odessa restorani külastada, et avaldada oma meelsust, soovitab Kadri Kroon. Põhjust on seda enam, et tegemist on silmapaistva toidukohaga.

Lõuna-Ukraina päikeselise pärli Odessa (ukraina keeles Odesa) kohta levib palju müüte. Odessa paneb inimesed õhkama – ehh, Odessa ja laulusõnadesse on raiutud väljend – Odessa, mereäärne pärl. Musta mere kalda suurlinn on vägagi multikultuurne, siia, ahvatleva positsiooniga ida-lääne ühenduskohta on läbi aegade sisse rännanud palju erinevaid rahvusi, kes on endaga kaasa toonud põnevad rahvusroad. Enamuses on tegemist slaavi ja vahemere kokakunstiga, aga tähtis panus on juutidel, kes 20. sajandi alguses olid linnas enamuses. Loomulikult on oma mõju naabritel, mõjutusi leiab Bessaraabiast, Moldovast, Rumeeniast, Bulgaariast, Valgevenest. Armeenlastel ja kreeklastel on oma pärand, viimased rajasid siia keskuse juba antiikajal. Odessa on olnud ka Leedu-Poola valduses.

Kadri Kroon

Kadri Kroon on paadunud foodie, andunud veinifänn ja tulihingeline reisihull, kellele meeldib kogeda ehedaid hetki puhtast uudishimust elu ja maailma vastu. Tema soovituste järgi suurlinnades seigeldes on reisielamus garanteeritud. Kadri on Edasi toidu-, veini- ja reisirubriigi toimetaja. Loe artikleid (106)