“Coach annab nõu”. Toomas Tamsar: kuidas tõsta personali pühendumist ja mida teha reeglitega

Foto: Shutterstock

Rubriigis “Coach annab nõu” vastab pikaajalise juhtimiskogemusega juhtimistreener Toomas Tamsar tööelu ja juhtimisolukordadega seotud küsimustele. Saada oma küsimus aadressile hello@edasi.org ja võimalik, et järgmisel korral saab just Sinu küsimus vastuse.

Probleem: “Inimesed lihtsalt ei tee asju nagu vaja, mida teha?”

Ühe ettevõtte tegevjuht rääkis  mulle, kuidas tema müügiesindajad ei kontrolli piisavalt, kas kauplustes on kaup korralikult väljas. See on müügiesindaja töö tulemuse jaoks elementaarne ja ometi nad ei tee seda. „Kaua ma pean käima nagu lasteaiakasvataja ja nende tegemata tööd kasima!“ Ühe erakliiniku juht aga kurtis, kuidas nende meeskonnaga on hiljuti liitunud paar arsti. Need arstid on meedikutena head professionaalid, aga kollektiivis tekitavad nad väga palju pingeid oma suhtlemisstiiliga. Eriti paistab silma nipsakus ja üleolev suhtlus õdedega. „Kui nad siin töötavad, siis ma ju eeldan, et nad käituvad normaalselt ja kohtlevad kõiki inimesi viisakalt!“

Toomas Tamsar

Toomas Tamsar on International Coach Federationi sertifikaati omav juhtide coach. Töötanud coach’ina umbes 300 juhiga erinevatest riikidest, tippjuhina üle 25 aasta. Loe artikleid (28)