Meediaülevaade: naabrid räägivad. 12.02.22

“Naabrid räägivad” on rubriik, mis käsitleb paar korda kuus lähimate naaberriikide (Soome, Rootsi, Läti, Venemaa) meedias kajastamist leidnud teemasid, mis võivad ka Eesti lugejale huvi pakkuda.

Soome

Hipodroomist mootorkelgukrossiparadiisiks

Samal ajal, kui meil äestatakse mootorkelkudega talverahus põldusid, on Soomes ääremaal ehk Lõuna-Karjalas asuvast Parikkala hipodroomist saanud talvel selline mootorkelguparadiis, et sinna tullakse ”mängima” lausa välismaalt ehk Venemaalt ja Eestist. 700 meetri pikkune lumekrossirada on pea pidevas kasutuses ja kõige kiiremal ajal võib rajal olla korraga oma 30 kihutajat. Loe edasi: YLE

Ain Hinsberg

Ain Hinsberg on Pärnust pärit turismimajanduse asjatundja, kes on külalislahkusmajandust uurinud ja kogu Läänemere regioonis edendanud viimased 25 aastat. Külalislahkusmajandus tegevusvaldkonnana on riigi majandusele olulise mõjuga nähtus, mis eeldab valdkonnas tegutsejatelt regulaarset kursisolekut naaberriikide elanike jaoks oluliste teemadega, aga ka analüüsima Eesti kuvandit naabrite vaatenurgast. Loe artikleid (163)