Kaidi Laur: natuke armukadedust on ilus

Foto: Haynes King [Public domain], via Wikimedia Commons

Mul paluti kirjutada armukadedusest. Viimasel ajal on palju juttu armastusest, mis peaks olema vaba. Eesti tantra on vallutanud peaaegu kõigi meeled, vahet ei ole, kas naeruvääristades või praktiseerides seda kui tõsiseltvõetavat vaimset tehnikat. Vahemärkusena olgu öeldud, et iidsel tantral ei ole eesmärgiks orgasm ja supervahva seks, vaid ikka kõrgemad spirituaalsed kogemused.

Toimumas on seksrevolutsioon. Hallidest varjunditest kuni keelustatud teraapiateni. Vaba maa. Vabad inimesed. Prioriteet on enda heaolu, enda armastamine. Üha raskem on pühenduda, sest ahvatlusi on igas nurgas. Proosal on hallitusmaitse: lapsed, mustad pesud, pikad tööpäevad, moosikeetmised. Tahaks ju ikka värsket, seda, mis kananaha ihule toob. Samas, kas me kõik ei igatse olla armastatud, st lähedust? Kas armastus ja lähedus on olemas ühe öö suhetes, puudutustes, mille eesmärk on saada kohene nauding, mitte pikemaajaline ühendus? Kas avame enda tõelise olemuse inimestele, kes tahavad meid ainult viivuks? Olen naiivne või vastupidi – ratsionaalne?

Kaidi Laur

Kaidi Laur on praktiseeriv terapeut, aimekirjanik, blogija, joogaõpetaja, stuudio City Yoga üks omanikest ning unistajast tervemõistuslik hedonist. “Inimene ja inimeseks olemine siiralt huvitab mind. Eriti mahlase ja vaimuka elu ning elamise kontekstis. Kirg elu mõista, kogeda ning nautida väljendub mu mõtisklustes ja töös.” Kirjutan Edasi keskkonnas teemadest, mis mind parasjagu on endasse haaranud. Enamjaolt on need tähelepanekud inimestelt, kellega kohtun teraapiaruumides, infokillud meditatsioonidest või reaalne elukogemus, mis võiks Edasi lugejate argipäeva inspireerida või mõttetööd ergutada. Loe artikleid (32)