Andrei Šmakov: tee seda, mida oskad ja mis sul hästi välja tuleb. “Bonaparte’i eluakadeemia”

Tere tulemast Savvasse! Foto: Andrei Šmakovi erakogu

Restorani tegemine on puhas meeskonnatöö, aga süsteem on nagu armees. Igal kokal on kindel ülesanne. Kui see on hästi teostatud, siis järgneb kiitus, kui ei, siis tuleb uuesti teha, seni kuni asjad paika saavad, räägib Michelini tärniga pärjatud tippkokk Andrei Šmakov, kelle juhitud restoran Savva kuulub Moskvas TOP 3 hulka ja kes vaatamata 8 aastale võõrsil peab oma koduks ikka Tallinna. Andrei on uskumatult positiivne, väsimatu eluenergiaga kokk, alati motiveeritud ja täis õpihimu. Kokatöö on ta elu, mida naudib täiel rinnal. Milline on olnud tema teekond tippu, milline näeb välja tema tavaline tööpäev, kuidas ennast lõõgastab ja millise riigi kööki ta ise igapäevaselt eelistab? Ja kuidas võtab ta kokku koroonaaja õppetunnid enda jaoks.

Intervjuusarjas “Bonaparte’i eluakadeemia” vestleb Kadri Kroon Eesti restoranimaastiku mõjutanud ja hetkel mõjutavate oluliste persoonidega, sh oma endiste töötajatega Prantsuse restorani Bonaparte päevilt, mis oli kümne aasta vältel (1998–2008) Eesti restoranimaastiku teerajaja. Intelligentseid ja edasipüüdlikke noori, kes köögist või saalist läbi käisid ning sealt tuule tiibadesse said, oli sadu. Nii mõnedki neist on jõudnud kas koka, restoranipidaja või mänedžerina oma ala tippu erinevates maailma nurkades.

Kadri Kroon

Kadri Kroon on paadunud foodie, andunud veinifänn ja tulihingeline reisihull, kellele meeldib kogeda ehedaid hetki puhtast uudishimust elu ja maailma vastu. Tema soovituste järgi suurlinnades seigeldes on reisielamus garanteeritud. Kadri on Edasi toidu-, veini- ja reisirubriigi toimetaja. Loe artikleid (108)