Vandeadvokaat Turkini huumoriklassikat

Anekdoote, õpetlikke ja elulisi lugusid vandeadvokaat Viktor Turkini huumorikogust.

Reede õhtu

Vanataat ja vanamemm istuvad reede õhtul kodus. Igav on.

  • “Kuule, vanamees,” ütleb vanamemm äkki: “Teeme mängult nii, et oleme jälle noored!”
  • “Kuidas see käib?” küsib vanataat elavnedes.
  • “Noh, kutsu mind kuhugi kohtama!” pakub memm.
  • “Hea küll, vanamutt, tule kella seitsmeks tare taha põlluservale!”

Vanamees riietub, paneb pähe uue kaabu, ostab poest präänikuid kaasa. Istub ootusärevalt kännu otsa vanamemme ootama. Kell saab seitse – mutti pole. Saab kaheksa – ikka pole. Saab üheksa – ikka pole! Vanamees läheb tigedalt tarre tagasi ja näeb, et memm lebotab rahulikult diivanil.

  • “Kuule, vanamutt, miks sa siis ei tulnud?” sisistab taat pahaselt.
  • “Ema ei lubanud mul välja minna…” vastab eit nukralt naeratades.

Loomakaitseliit

Noormees helistab loomakaitseliitu ja küsib:

  • “Tere! Minu elukaaslane soovis väga saada kassipoega ja ma kinkisin talle selle. Nüüd on kass suureks kasvanud ja ta tahab temast loobuda. Mis ma selle elajaga peaksin tegema?”
  • “Elajas viige tagasi sinna, kus te kunagi tutvusite, aga kassiga elage rõõmsalt edasi!” vastati loomakaitseliidust.

Vanamemm

Ühes talus suri vanamemm ära. Kutsuvad siis kirikuõpetaja matusetalituse suhtes läbi rääkima. See satub aga eksikombel naabertalusse, kus peremehel oli eelmisel päeval mootorratas ära varastatud. Püha isa astub peremehe juurde ja avaldab sügavat kaastunnet raske kaotuse puhul.

  • Peremees vastab: “Ah, mis ta sitt nüüd nii raske kaotus on! Oligi teine juba vana, eest logises ja tagant ajas tossu välja. Pole mina teda juba ammu tahtnud pruukida, karjapoiss vahel kargas teisele selga..”

Kulturist

Kulturist võidab järjekordsed suurvõistlused ja peab selle puhul oma maakodus vägeva peo. Peokõnes ütleb kulturist, et kuigi tema on alati “puhas” olnud, on nende spordiala meedias põhjendamatult häbiposti pandud – pruugib sul ainult midagi võita, kui kohe räägitakse dopingust ja kasvuhormoonidest. Peale peokõnet toob kulturisti naine muuhulgas lauale ka hiigelsuured tomatid, mis kasvavad nende kasvuhoones. Külalised on hämmingus ja küsivad, et mis ime läbi tomatid nii suureks saavad üldse kasvada.

  • Naine vastab: “See pole küll söögilaua jutt, aga olgu. Hiigelsuurte tomatite saladus on tegelikult väga lihtne – me kasutame oma õuekäimla sisu tomatitaimede väetisena.”

Viktor Turkin on tunnustatud advokaat, kes lisaks kutsetööle hindab ka head nalja.