Stella Runnel: mulle meeldib üle kõige uut maailma ehitada. “Kes on kes Eesti moes”

Töö EKA-s on pannud Stella Runnelit mõtlema aksessuaari-, naha- ja köitedisaineri eriala tuleviku üle laiemalt ning samas torkinud oma brändi pidevalt arendama, et tudengid võiksid käia tema tegude, mitte ainult sõnade järgi. Foto: Iris Kivisalu.

Stella Runnel on nahkaksessuaaride disainer ja Eesti Kunstiakadeemia dotsent, kes tõi 12 aasta eest Eesti disaini ringmajanduse kontseptsiooni. Stella Soomlaisi nime kandvat stuudiot juhtiv disainer on viinud ellu kõik oma unistused, mis tal kunagi Tartu Kõrgemasse Kunstikooli astudes olid – mis aga ei tähenda, et ta saaks peatuda, lõpetada katsetamise, rahulikult paigal püsida. Uusi unistusi ja eesmärke, mille poole püüelda, tuleb kogu aeg juurde.

Rubriigis “Kes on kes Eesti moes” tutvustame tähelepanuväärseid Eesti disainereid, kes on nihutanud piire siinsel disainiväljal ja loomeettevõtluses. Uurime neilt, kuidas on kujunenud nende töömeetodid ja käekiri, kuidas nad mõtlevad, mida ise suuremateks õnnestumisetks peavad ning kes on neile teekonnal disainimaailmas eeskujuks olnud.

Silvia Pärmann

Silvia Pärmann on Edasi kaasautor, fotograaf ja ajakirjanik, kes on viimased kümme aastat toimetanud mitut arhitektuurile, disainile või moele keskenduvat ajakirja. Loe artikleid (259)