“Coach annab nõu”. Toomas Tamsar: kuidas ja millist tagasisidet inimesed vajavad

Foto: Shutterstock

Rubriigis “Coach annab nõu” vastab pikaajalise juhtimiskogemusega juhtimistreener Toomas Tamsar tööelu ja juhtimisolukordadega seotud küsimustele. Saada oma küsimus aadressile hello@edasi.org ja võimalik, et järgmisel korral saab just Sinu küsimus vastuse.

Ühe suurettevõtte keskastmejuhi küsimus: “Meil omanikud-juhid suruvad peale pidevat tagasisidestamist, eriti negatiivset. Seda kutsutakse väljakutseteks. Negatiivset tagasisidet on palju ja inimesed ei oska sellega midagi väga peale hakata. See kõik tekitab stressi, aga  paremaks midagi ei lähe. Mis on pildil valesti?”

Kusagil on käibele läinud aksioom, et inimesed vajavad ja tahavad palju enam tagasisidet. Pidevast tagasisidestamisest räägitakse ja kirjutatakse igas endast lugupidavas juhtimisajakirjas. Me aktsepteerime, et rohkem tagasisidet on parem. Mida rohkem, seda parem. Ja huvitav on, et kui me loeme või kuulame tagasisidestamise kohta, siis üldjuhul räägitakse ikka kriitikast või negatiivsest tagasisidest. Positiivse tagasisidega ei tundu kellelgi probleeme olevat. Või siiski? Vahest on teda lihtsalt liiga vähe?

Toomas Tamsar

Toomas Tamsar on International Coach Federationi sertifikaati omav juhtide coach. Töötanud coach’ina umbes 300 juhiga erinevatest riikidest, tippjuhina üle 25 aasta. Loe artikleid (28)