Vestlussaade “1STAGE”Ants Rootslane: “Ohvrirollist saab välja tulla siis, kui leiame üles sisemise kangelase”

Vestlussaade “1STAGE” toob avalikkuse ette lood ägedatest Eesti inimestest, et näidata, kuidas nad töötavad, millised on nende harjumused ja kuidas nad on jõudnud selleni, kellena meie neid täna tunneme. Seekord on saatekülaliseks terapeut ja kõneleja Ants Rootslane.

“Hetkel, mil Ants siseneb ruumi, on koheselt tunda huvitavat energiat, mida on keeruline sõnadega seletada. Tema karismaatilisus ja otsekohesus haaras põnevalt nii saatemeeskonna kui ka kohale tulnud publiku. Ilmselt sellepärast tuligi käesolev vestlus senistest kõige pikema kestusega. Nautige!” – Mardo Männimägi.

Mõtteid vestlusest:

  • Olen kahekümnendast eluaastast alates tegelenud ainult probleemidega, olen teinud 60 teraapiat kuus. Ja esimene häirekell oli, kui Siiri Sisask ütles mulle laua taga, et praegu teed 60 teraapiat kuus, hiljem käid ise 60 teraapiat kuus. Ja alates sellest hetkest, kui ta selle välja ütles, tundsin, et terapeudiamet kui selline on minu jaoks lõppemas.
  • Mul on olnud sellel aastal (vestlus toimus 13. detsembril 2021 – toim) esimest korda raske. Kui 20. eluaastal hüpnotisöörina välja tulin, siis eks noore poisina oli mul ikka ettekujutus, et tahan saada kuulsaks. Tegin oma nime sisse programmi ja lõin sinna sisse maagia. Miks sellest nimest loobun, on see, et alates 20. eluaastast ei olnud mul võimalik pikaajalisi suhteid luua, sest minu energia oli fokuseeritud ainult ühte kohta. Tegin nime sisse maagia, maksin selle eest, et ühest teisest kohast võetakse see energia ära. Ja mulle anti meeletu edu. Käesoleval aastal mõtlesin, et ütlen Hüpnotisöör Antsu nimest lahti, sest see ahistas mind – olen lihtsalt Ants Rootslane. Mulle ei ole vaja turunduslikku nime.
  • Auahnus ja egoistlikkus uputab ühiskonda. Minu ainuke mõte, miks inimestega töötan, ongi tuua nad sellest egoistlikust ja silmakirjalikust maailmast välja. Teen seda väga huvitavat teed pidi ja iseennast kahjustades, sest mul on vaja maitsta vilju hea ja kurja puust. Ja siis ma peegeldan neile nende enda silmakirjalikkust, ülbust, arrogantsust – vastavalt inimesele. Võin iga inimesega väga erinevalt käituda. Aga ma annan tavaliselt inimesele mingil hetkel ikkagi kirvega pähe.
  • Hästi palju erinevat liiki suhteid proovides saame väga palju erinevaid kogemusi. Saame üldse aru, milline inimtüüp meile võiks sobida. Sest inimolemus on niivõrd keeruline ja nii paljude varjudega. Ja meie partner hakkab meie sisemist last meile peegeldama. Ja see ei ole mugav, läheb liiga valusaks.
  • Kuidas ohvrirollist välja tuua? Et kui meil juhtub midagi sellist, mis tõmbab meid maha, või tekib tunne, et oleme mõttetud inimesed. Ohvrirollist saab välja tulla siis, kui leiame üles sisemise kangelase. Me peame leidma selle koha, kus oleme kangelased – nagu muinasjuttudes. Kuidas seda leida? Arvan, et üks viis kangelaseks saamiseks on see, et tuleb suuta oma valu tunnistada. Nõustuda sellega, lõdvestuda sellesse. Saame aru, et meil on ikka täitsa ***** – aga tean, et mul võib olla sellest pääsetee. Ja sellest hetkest saab inimesest otsija.

1STAGE’i eesmärk on vestelda edumeelsete inimestega, et jagada nende teadmisi ja harjumusi suurema kuulajaskonnaga. See ei ole intervjuu ega küsitlus. See on vestlus. Sukeldume sügavale meie külalise mõttemaailma. Nende intiimsete ja ausate vestluste eesmärk on olla inspiratsiooniks nii meile endale kui ka vestluse vaatajale. Meie külalised on pärit erinevatest eluvaldkondadest: meelelahutus, ettevõtlus, sport, kunstid, muusika, film, teater jpm.