Kadri Kroon: maitseid siit ja säält

Foto: Siin & Sääl

Jõulud on andmise ja märkamise aeg. Sotsiaalse ettevõtte Siin & Sääl tegevused just sellest lähtuvadki. Ettevõtmisel on kaks põhilist eesmärki: pakkuda pagulastele ja rändetaustaga inimestele eneseteostuse ja ühistegevuse võimalust ning tutvustada laiemale avalikkusele nende maade toitu, käsitööd, tantse, muusikat, pille ja keelt. Eelmisel aastal olid maade lõikes esindatud Nigeeria, Nepaal, Süüria, Venezuela, Mehhiko, Togo, Lõuna Aafrika Vabariik ja Tadžikistan.

Sisserändajaid kaasava omakasupüüdmatu äri mõte tekkis tegijatel üsna palju varem, rahvusvahelise kaitse saajatega on vabatahtlikud töötanud juba 2005. aastast, aga Siin & Sääl sündis 2019. Pagulasabi juures tegeva firma juhatuses on Eesti ainukese humanitaarabi magistrikraadi omanik Eero Janson ja pikalt pagulastega vabatahtlikuna tegelenud Anu Viltrop, Kirke Piirikivi on Siin & Sääl toiduvaldkonna juht, ta on elanud Inglismaal ja Hollandis, tunneb hästi erinevaid autentseid rahvusköökide maitseid ning soovib jagada ehedast toorainest tänavatoidu stiilis roogi.

Kadri Kroon

Kadri Kroon on paadunud foodie, andunud veinifänn ja tulihingeline reisihull, kellele meeldib kogeda ehedaid hetki puhtast uudishimust elu ja maailma vastu. Tema soovituste järgi suurlinnades seigeldes on reisielamus garanteeritud. Kadri on Edasi toidu-, veini- ja reisirubriigi toimetaja. Loe artikleid (108)