Teatriarvustus. Kaja Kann: noor lavastaja Marta Aliide Jakovski näitab ajakirjandusele suunad kätte. “Fundamentalist”

Stseen lavastustest "Fundamentalism": Foto: Jana Mätas, eamt.ee

Juha Jokela näidendi “Fundamentalist” on Von Krahli Teatri Salongi sättinud noor EMTA lavakunstikooli lavastajatudeng Marta Aliide Jakovski. Teatrisündmus on ideaalne päris mitmel põhjusel. Tänapäevane ja Eesti uskmatu ühiskonna jaoks täiesti üllatuslik teema, millega tegelemisel on peavoolumeedia ikka veel lapsekingades. Esmapilgul üllatab ka teatri valik: Von Krahl pole just tihti silma paistnud igavikuliste teemadega, pigem oleks oodanud religiooniteemalisi arutelusid Theatrumist. Siiski, lavastus on teema suhtes kriitiline, mitte selle sõna tavapärases tähenduses, et usk on nõrkadele jne…, pigem tuuakse esile küsimused, millega religioossed inimesed pead vaevavad.

Lavastus “Fundamentalist”. Lavastaja Marta Aliide Jakovski, näitlejad Liisa Saaremäel, Erki Laur. Esietendus 13. novembril Von Krahli teatris.

Kaja Kann

Kaja Kann on kaasaegse tantsu koreograaf, tantsija ja treener, ZUGA ühendatud tantsijate ning OMAtsirkuse üks asutajaid. Tegutseb üha enam ka kultuuriajakirjanikuna ja kirjanikuna. Tema teine raamat "Tänavatüdruk" (2020) pälvis Tallinna Ülikooli kirjanduspreemiate jagamisel eripreemia. Loe artikleid (52)