Kaido Pajumaa: kas kõik on ikka nii negatiivne, nagu oled harjunud mõtlema?

Miks mitte alustada nädalakoosolekut sellega, et mainid tiimile või ka konkreetsetele indiviididele, mida positiivset oled selle nädala jooksul märganud, mis kindlasti on teie meeskonda aidanud. Foto: Shutterstock

Nii triviaalsena kui see ka ei kõla, võib juhi teekond puudusteadvusest eduteadvusesse (negatiivsele ja puudustele keskendumise asemel positiivse märkamine ja väljendamine) olla ühe mõtte kaugusel. Esmalt tuleks muidugi hakata tegelema eneseteadvustamise oskuse arendamisega, mis on eeltingimuseks mõttevabasse seisundisse jõudmiseks, mida nimetatakse ka kohalolu praktiseerimiseks (ingl mindfulness).

Kui kohalolu kogemine meile kättesaadavaks muutub (suur osa inimesi ei pääse sellele kogemusele üldse ligi, sest nende mõtted hoiavad nende tähelepanu kogu aeg endal), saame hakata tegema oma mõtlemisele auditit. Ja audit võimaldabki hakata negatiivset vähendama ning positiivset võimendama.

Kaido Pajumaa

Kaido Pajumaa on meeskondade ja juhtide koolitaja. Tema peamiseks huviks on, mida töötajad ja juhid saaksid ära teha selleks, et tööl veedetud aeg oleks põnevam, positiivsem ja tulemuslikum. Loe artikleid (51)