Karmen Reinpõld: kuidas pimedast ajast kasudega välja tulla. “Treeneripäevik”

Kõndimine on meile kättesaadav aasta ringi ja olenemata ilmaoludest. Foto: Shutterstock

Kell läheneb vaevu neljale pärastlõunal, kui kuulen kolleege kommenteerimas, et juba hämardub. Jah, oleme oma geograafilises asukohas jõudnud aasta pimedaimasse aega. Ei jää kellelgi märkamata, et läheme tööle pimedas ja naaseme koju, ikka pimedas. Niimoodi võib lausa masendus end musta keebina ümber mässida ja kevadvalgus tundub kauge unistusena.

Kuidas sellest pimedast ajaperioodist võimalikult väheste kahjudega läbi tulla? Kuigi teame, et valgus(teraapia) aitab hästi, siis kirjutan siin hoopis kõndimisest, mis on meile kättesaadav aasta ringi ja olenemata ilmaoludest.

Karmen Reinpõld

Karmen Reinpõld on ratturite ja triatleetide treener, tervisekäitumise ja heaolu õppekava doktorant Tallinna Ülikoolis. Ta teeb koostööd nii tipp- kui harrastussportlastega, püüdes juhtida treeningprotsessi, kombineerides teadust ja igapäevast treeningpraktikat – numbrid ja graafikud on sama olulised kui kuulamine, mida sportlane räägib ja tunneb. Ka ühiskonna kehakultuuri trendid kõnetavad – kuidas panustada, et pikendada tervelt elatud elu? Loe artikleid (15)