Peeter Koppel: mida teha vaba rahaga? Kahe maailmapildi sõbralik kokkupõrge

Peeter Koppel. Illustratsioon: Toon Vugts

Hiljuti sattusin vestlema ühe härrasmehega (nimetagem teda härra X-iks), kellel istus tema enda sõnul kontol märkimisväärne kogus likviidsust. Kui ma temalt küsisin, et kas ta selle pärast ei muretse, jäi ta mulle küsiva pilguga otsa vaatama. Edasine kujunes huvitavaks vestluseks kahe erineva maailmatunnetusega majandushuvilise vahel. Allpool on esitatud mälu järgi üles kirjutatud vestlus, mida on tehtud lihtsalt veidi tihkemaks.

Strateeg: Oot, sul on juba pikka aega märkimisväärne kogus likviidsust? Ja sa ei muretse inflatsiooni pärast ega ole vaadanud, millest sa kõik oled ilma jäänud? Rahatrükk on üles ajanud kõige hinnad. Kalamajas arendatakse 700 000 maksvaid kortereid ja ükski konn ei köhi. Mäletad, kunagi viskasime täpselt sellise numbriga nalja? FOMO (fear of missing out – hirm ilma jääda) ei ole sind uisapäisa ostlema ajanud?

Peeter Koppel

Peeter Koppel on on varahaldur, kes kommenteerib sageli Eesti meedias majandusteemasid, eriti finantsturgude käitumist ja seda mõjutavaid tegureid. Peeter on Redgate Wealth’i investeeringute valdkonna juht. Loe artikleid (79)