Uus veinimaailma James Bond: lätlane Raimonds Tomsons on Euroopa parim sommeljee!

Täitsa uskumatu lugu. Maailma parima ja Euroopa parima sommeljee tiitlit hoiavad enda käes kaks noort meest, kes võiks sama hästi olla uue James Bondi filmi pearolli kandidaadid. Maailmameister Jon Arvid Rosengren on taanlane, kes toimetab New Yorgis Charlie Bird nimelises casual dining kohas. Läti sommeljee Raimonds Tomsons on juba aastaid Riia restorani Vincents peasommeljee.

Raimonds võitis mais Viinis toimunud võistluse 38 Euroopa ja Aafrika kandidaadi seas. Ta on kogenud võistleja, eelmistel maailmameistrivõistlustel jõudis ta poolfinaali. Viinis tuli läbida riukaline teekond – teoreetiline veiniteadmiste algvoor, veini serveerimise ja veini dekanteerimise ülesanne, pimedalt mitme veini kirjeldamine aja peale, kange alkoholi degusteerimine tumedatest klaasidest, vigase veinikaardi parandamine suurel ekraanil. Nelja võistlejaga pikk närvesööv finaal toimus päris klientidega restoranilaval suure publiku ees. Tuli soovitada menüü kõrvale sobivaid jooke, neid serveerida ja klientidele veine samal ajal tutvustada. Finaali jõudnud neljast sommeljeest kolm olid Ida-Euroopast ja üks sommeljeeprofessiooni sünnimaalt Prantsusmaalt.

Kadri Kroon

Kadri Kroon on paadunud foodie, andunud veinifänn ja tulihingeline reisihull, kellele meeldib kogeda ehedaid hetki puhtast uudishimust elu ja maailma vastu. Tema soovituste järgi suurlinnades seigeldes on reisielamus garanteeritud. Kadri on Edasi toidu-, veini- ja reisirubriigi toimetaja. Loe artikleid (108)