Kadri Kroon: kodurestoranide fluidum

Hindreku talu Eesti veini kamber. Foto: erakogu

Oma kodu avamine külalistele eeldab tugevat andmissoovi, oskust inimestega suhelda ja tahet oma maailma teistega jagada. Kodune õhkkond on vahetum ja intiimsem, seal räägitud jutud jäävad kauaks hinge soojendama ning maitseelamused meelde. Kodurestode pidajad räägivad särasilmil ühest suust, kuidas klientide nägudel peegelduv rahulolu neile suurt rõõmu valmistab ja nii palju positiivset energiat tegutsemiseks annab.

Samas ei pea olema proff, et kodurestorani püsti panna. Mõnikord ongi kodune õhinapõhine tegutsemine külalise jaoks see kõige ehedam. Näitena võib siin tuua suvel Kaberneemes tegutsenud Eigide pere pitsakoha La Casa Nostra, kus kõik gurmaanidest pereliikmed pingutasid ühiselt selle nimel, et toit oleks samaväärne Itaalia parimates pitsapaikades pakutavaga. Ka nüüdseks lõpetanud Evelin Ilvese kodurestoran ja tema suvine Hiiumaa toidukoht olid kantud eneseotsingutest toidu alal ja andmisrõõmust. Reeglina on kodurestoranides täiskasvanute kõrval tegutsemas pere lapsed, kes saavad varases eas aru, mis tähendab 24/7 töö pereettevõttes. Lapsed omandavad elus läbilöömiseks üliväärtusliku kogemuse, kuigi vahest ei oska nad seda ealiste iseärasuste tõttu piisavalt hinnata.

Kadri Kroon

Kadri Kroon on paadunud foodie, andunud veinifänn ja tulihingeline reisihull, kellele meeldib kogeda ehedaid hetki puhtast uudishimust elu ja maailma vastu. Tema soovituste järgi suurlinnades seigeldes on reisielamus garanteeritud. Kadri on Edasi toidu-, veini- ja reisirubriigi toimetaja. Loe artikleid (108)