Foto: vereta jaht metskitsele

Vereta jahi foto I Assar Jõepera

Koht: Põlvamaa
Aeg: mai 2017
Autor: Assar Jõepera

Lugu: Möödunud nädalavahetusel, 19. – 21. mail, kogunes seltskond fotograafe Põlvamaal Nohipalus, et pidada maha juba 20. Vereta jaht. Tänavuseks jahiloomaks oli metskits ja jahirelvadeks paukuvate püsside asemel fotokaamerad koos pikkade teleobjektiividega.

Jaht sai alguse reede õhtul ja lõppes pühapäeva päeval ning peamiseks eesmärgiks oli “jahis”osalenud fotograafidel tabada metskitse. Kui võrrelda jahiloomaks olnud metskitse eelmise aasta jahilooma mägraga, siis metskitse nägemine ja pildistamine oli märkimisväärselt hõlpsam tegevus.

Siiski, vaatamata selle, et metskitse populatsioon on Eestis väga arvukas, on metskitsest suurepärase foto tegemine omaette kunst, sest iga loodusfotograafi esimene eesmärk on tabada saakloom tema igapäevategevusest loomulikus olekus, looma häirimata. Parimaid tehtud pilte näeb ja Vereta jahi juubeliaasta meister selgub sügisel, tavapäraselt avataval aastanäitusel RMK Toompuiestee peamajas.

Assar Jõepera

Assar Jōepera on liikumis- ja spordientusiast, kes loob eestimaalastele paremaid liikumisvōimalusi SA Eesti Terviserajad juhatajana. Loe artikleid (8)