Lugejakiri.ee: olulised sündmused Eestis

Vahendame portaali Lugejakiri.ee aktuaalseid uudiseid elust Eesti Vabariigis.

Sparta spordiklubi muutis nime – uueks nimeks sai Kitseküla Kehakummardajate Kirik

Endise Sparta, nüüdse Kitseküla Kehakummardajate Kiriku vägikaikavedu Terviseametiga on jõudnud punkti, kus endise Sparta spordiklubi juht loobus ruumidest ja andis ohjad uuele operaatorile, Jumalale. Uueks kiriku juhiks on sedapuhku läbi Kitseküla Kehakummardajate Kiriku värske pastor Mart Kajari, kes on endise Sparta juhi Priit Kajari vend.

Uue kiriku tegevjuhi sõnul pani neid spordiklubi kirikuks muutma tõsiasi, et kirikutes ei pea näitama koroonapassi (loe selle kohta lähemalt siit).

Allikas: Lugejakiri.ee

“Kirikutes võib alates augustist valitsuse loal avalikke jumalateenistusi ja usulisi talitusi läbi viia arvestusega, et pühakodades tohib neist osa võtta kuni 50 inimest või tuleb arvestada kuni 50-protsendilise ruumitäitumuse nõudega,” selgitas värskelt pastori tiitli endale võtnud Kajari.

“Nakkusohutuse kontrolli jumalateenistusest osavõtjate hulgas tegema ei pea, kuid siseruumides on osavõtjate arvust sõltumata nõutav mask, liikumisel ja ruumis paiknemisel arvestada hajutatust, pühakoda peab täitma desinfitseerimisnõudeid ja muid koroonaviiruse leviku tõkestamise abinõusid,” märkis pastor.

“Kuna endise Sparta spordiseltsi ja praeguse Kitseküla Kehakummardajate Kiriku sihipärane ruumide kasutus on keelatud, siis tänaseks oleme ruumid andnud üle uuele operaatorile, Jumalale, kes hakkab tegelema ka koroonapassi kontrollimisega,” ütleb pastor Mart Kajari.

Täna tervitaski pastor Mart Kajari kehakummardajaid rõõmsalt ukse peal.

“Terved inimesed on meie juurde alati oodatud ja oma koroonapassi näidake meie kiriku kõige kõrgemale ülemusele – Jumalale,” lisas ta näpuga taeva poole näidates.

Kaitsevägi paigutab riigipiirile 130 kilomeetrit sigu, et hoida moslemitest migrante eemal

Kaitseminister Kalle Laaneti suunisel juhitakse Eesti idapiirile 130 km vabalt jooksvaid metssigu, et olla valmis moslemitest migrantide peletamiseks Eestist eemale. Pioneeripataljon on vajadusel valmis koguma kokku ja suunama idapiirile ka kodusigu, lisas Laanet.

Allikas: Lugejakiri.ee

“Valgevene jätkab tahtlikku hübriidrünnaku eskaleerimist Poola ja Leedu piiril, mistõttu võtame tarvitusele vajalikud abinõud kaitsmaks Eesti riigipiiri,” sõnas minister.

“Lisaks eelpaigutatavale metssigadele oleme koheselt koos politsei- ja piirivalveametiga valmis panustama piiri kaitsmisel ka kodusigadega, mille osas on PPA ja Kaitseliit juba alustanud farmeritega läbirääkimisi,” ütles Laanet.

Saksa väljaanne Die Welt kirjutas neljapäeval Euroopa Komisjoni konfidentsiaalsele dokumendile viidates, et Venemaa võib hakata Pihkva lennuvälja kaudu võtma vastu migrante ja suunama neid edasi Balti riikide piirile.

“Meie sigade ruigamine riigipiiril peaks küll kiiresti panema suunda muutma iga enesest lugupidava moslemi,” loodab kaitseminister Kalle Laanet meetme tõhususele.

Ansip: kui mina oleks peaminister, oleksin koos kraanajuhiga terve Eesti ühe ööga ära süstinud

Endine peaminister Andrus Ansip kritiseeris Delfi saates “Vilja küsib” teravalt ja muidugi õigusega praegust valitsust ja peaminister Kaja Kallase otsustamatust koroonakriisi lahendamisel ning ütles muuhulgas, et kui tema oleks peaminister, oleks ta koos kraanajuhiga terve Eesti ühe ööga ära vaktsineerinud.

“Kui mina omal ajal peaminister olin ja kogu see pronksiöö jama toimus, siis kes lahendas selle ühe ööga ära? Muidugi mina,” rääkis Ansip saates.

“Loomulikult ei teinud ma seda üksi – helistasin toona isiklikult ühele kraanajuhile keset ööd ja me koos viisime Pronkssõduri ära sinna, kus ta praegu on, aga probleem ühe ööga lahendatud ju sai? Muidugi sai,” sõnas endine peaminister.

“Ja täna näen ma tegelikult sarnast olukorda – terve Eesti vaevleb piirangute ja koroona küüsis, aga lahendust ei paista mitte kusagilt.”

“Oleksin mina peaminister, siis ma oleksin vaktsiinide Eestisse saabumise järel teinud täpselt samamoodi nagu 2007. aastal tegin – oleksin helistanud kraanajuhile ja hommikuks oleksime me koos temaga terve Eesti ära vaktsineerinud nii, et keegi poleks midagi arugi saanud,” põrutas Andrus Ansip.

Strippar Justini Eestist lahkumise järel tõuseb riigi esistrippariks taas strippar Marco

Hiljuti šokeeris tervet Eestit teade, et riigi esistrippar Justin McNairn lendab detsembris tagasi kodumaale, Austraaliasse. Ei ole halba ilma heata – Eesti esistrippariks tõuseb taas strippar Marco.

Strippar Justini lahkumine pole kahjuks ainuke löök, mida Eesti viimasel ajal taluma on pidanud – alles hiljuti lahkus Eestist ka blogija Paljas Porgand.

Allikas: Lugejakiri.ee

Vabariigi Valitsus on juba teada andnud, et lähipäevil kogunetakse kriisikokkutulekule, et arutada, kuidas peatada pseudokuulsuste äravool Eestist.

Samuti anti valitsuse pressibüroost teada, et strippar Justini Eestit lahkumise kuupäev võidakse kuulutada üleriigiliseks leinapäevaks.

Kuid pole halba ilma heata – Eesti esistrippariks tõuseb taas strippar Marco, kuid see on siiski väike lohutus kogu eelneva traagilise sündmuse taustal.

Lugejakiri.ee

Lugejakiri on Eesti kõige usaldusväärsem ja tõsiseltvõetavam uudisteallikas. Loe artikleid (20)