Gert Jostov: kõige rohelisem ruutmeeter on ehitamata ruutmeeter

Senised ehitajate poolt palju siunatud muinsuskaitse nõuded on tulevaste keskkonnanõuete mastaapsuse kõrval lapsemäng. Alternatiivi sellele arengule pigem pole. Foto: Shutterstock.

Tallinna saamine Euroopa rohepealinnaks 2023 toob kaasa tähelepanu, kuid ka kohustuse pakkuda maailmale hästi toimivaid rohelisi ideid ja initsiatiive. Rohepööre pole elitaarne poliitprojekt, vaid toob kaasa reaalseid muutusi ettevõtete ja eraisikute igapäevaellu.

Greta Thunberg saab nüüd rahulikult gümnaasiumis käia, kuid tema sõnumid, millega ta kasvas vaid aastaga üksikust plakatiga protestijast ajakirja Time aasta inimeseks ja ÜRO Peaassambleel kõnelejaks, elavad oma elu. Peale on kasvamas põlvkond, kes Greta eeskujul ei raiska aega poliitkorrektsusele, vaid tahab oma muredest rääkida ilustamata ja otsekoheselt. Ei lähe palju aastaid, kui nad hakkavad poliitikas ja majanduses jõudma võtmepositsioonidele ning langetama reaalseid otsuseid.

Gert Jostov

GERT JOSTOV on AS Technopolis Ülemiste juhatuse esimees, Eesti Kinnisvarafirmade Liidu juhatuse esimees. Loe artikleid (5)