Algis Liblik: juhi tõeline mõõdupuu on tema mõju teistele

Foto: Unsplash.com

Kui peaksin oma kogemusest nimetama kõige suurema eksimuse, mis inimestel juhtimise suhtes on, siis see on usk, et juhtimisoskus tuleb lihtsalt positsiooni või tiitli omamisest. Koht tipus ei tee kellestki automaatselt juhti. Juhtimisguru John Maxwell’i sõnade kohaselt on juhi tõeline mõõdupuu ei midagi rohkemat ega vähemat kui tema mõju teistele inimestele.

Pole midagi raskemat algatada, ohtlikum läbi viia või ebakindlam saavutada kui muutuste teostumist. Iga ettevõtte keskkonna muutmise algatajaks peab olema juht. See on ka väga hea mõõdupuu juhi mõjukuse hindamiseks. Kuidas inimesed muutustele reageerivad ning muudatustega kaasa tulevad?

Algis Liblik

Algis Liblik on endine TV3 müügidirektor. Pärast meediavaldkonnast lahkumist 2015. aastal töötas ta tudengitele majutust pakkuva kinnisvaraettevõtte 1Home Baltikumi tegevjuhina. Hetkel on ta FranklinCovey Eesti konsultant ning samal ajal peab ta motivatsiooniteemalist blogi makeit.ee. Algis kirjutab Edasile isikliku arengu põhitõdede, motivatsiooni, eesmärkide seadmise ja juhtimise teemadel. Loe artikleid (16)