Kadri Kroon: Kopenhaagenis veinipudelist Itaalia päikest otsimas

Samal ajal kui Tallinna lilleputkade ees rüselemine aset leidis, olin mina kutsutud Itaalia suursaadiku residentsi Kopenhaagenis Lõuna-Itaalia veine maitsma. Itaalia veinibörsil ehk Borsa di Vini 2017 olid fookuses Calabria, Campania, Apuulia ja Sitsiilia. Kõik need piirkonnad, mis jäävad Saapamaa varba ja kontsa osa juurde. Hingelt kevadine, ent talvise tuuleiiliga Kopengaagen sobis toimumiskohaks seetõttu, et siia oli mugav kõigil Skandivaania ja Baltimaade veiniinimestel üheks pikaks tööpäevaks kokku lennata.

Päev algas suursaadiku südamliku tervitusega ja temapoolse Sardiinia veini promoga, ta ise on Sardiinias üles kasvanud. Edasi mindi veiniseminariga ja piirkondade üksikasjaliku tutvustusega. Teooria faktilist osa viis läbi enoloog Barbara Tamburini, kes on küll põline toskaanalane, aga teinud nüüdseks pikemat aega veini lõunaregioonides.

Kadri Kroon

Kadri Kroon on paadunud foodie, andunud veinifänn ja tulihingeline reisihull, kellele meeldib kogeda ehedaid hetki puhtast uudishimust elu ja maailma vastu. Tema soovituste järgi suurlinnades seigeldes on reisielamus garanteeritud. Kadri on Edasi toidu-, veini- ja reisirubriigi toimetaja. Loe artikleid (106)