Edasi uuenes

Ööl vastu esmaspäeva läks Edasi üle uuemale tehnilisele ja visuaalselt täiendatud lahendusele. Tehtud on mitu suuremat ja väiksemat täiendust, mille kõige tähtsam eesmärk on pakkuda lugejatele parimat lugemiskogemust.

Usume, et uuendused muudavad ajakirja lugemise veelgi intuitiivsemaks, et lehe ülesehitus ja välja kuvamine on loogilisem, abistades lugejat rohkem meelepärase leidmisel ning et üldmulje kokku tekitab pigem positiivseid emotsioone ja paneb tahtma lugeda enam.

Üldine muudatuste suunitlus on keskenduda mobiilile ja muuta ajakirja lugemine paremaks eelkõige seal. Sülearvutis on lugemiskogemus ülevaatlikum ning sisu haaratavam. Teistmoodi elamuse saab, kui vaadata Edasi ajakirja arvutist suurema resolutsiooni ja monitoriga (kujundus on haaravam). Alljärgnevalt ülevaade ülulisematest muudatustest.

Olulist lugejale:

  • Lehe kuvamine arvestab varasemast rohkem “responsive design” võimalustega. Sülearvuti ekraanil on ajakiri loetav 2-tulbalisena. Suuremale ekraanile mahutatakse proportsionaalselt rohkem infot korraga.
  • Videolood on võimalik panna mängima avalehel.
  • Infinite scroll”: kaotatud on numereeritud leheküljed ja lehte võib lõputult edasi kerida.
  • Lisatud on märksõnapilv, mis on lisavõimalus meelepäraste lugude kiiremal leidmisel.
  • Kollane värv: oluline info on märgistatud kollasega ja teeb lehel navigeerimise kiiremaks (menüüriba, sotsiaalmeedia lingid).
  • Allalaadimine on kiirem: portaali areng tekitas vajaduse minna üle kaasaegsemale ja kiiremale infosüsteemile.
  • Suur lugu: võimalik esitleda olulist teemat suurejoonelisemalt, ilma veergudeta ja täisekraanil.
  • Ajakirja logo päises on väiksem, nii pääseb sisu rohkem ja kiiremini esile.

Olulist turundajatele:

  • Reklaamiformaat: artikli vaates “parem veerg” pinnad on 2x suuremad ja järgivad turu standardit. Lisaks on bännerid üksteisest eraldatud, olles nüüd märgatavamad ja eksklusiivsemad, samas lugejat võimalikult vähe häirides.
  • Tehniliselt on kasutusele võetud DFP (DoubleClick for Publicher) oma mitmekülgsusega, milles on tellijale hea aruandlus bänneri nähtavuse ja kasu kohta.
  • Võimaluste rohkusest hoolimata püüame hoida asjad LIHTSANA. Tehniliselt on võimalik sihtida:
    1. Ainult esilehte
    2. Konkreetset soovitud autorit /
    3. Soovitud märksõna (tags) /
    4. Meelepärast rubriiki
    5. Soovi korral kasvõi ühte konkreetset artiklit (artikli ID’ga)
    6. Kasvõi ainult seadmena mobiili või desktop kasutajat (300×250 pinna puhul näiteks), keda vaatajaskonnast on 50/50.
    7. Otsingut – reklaami näidatakse otsinguvastuste juures.
    8. DFP võimalused: Näide ühest võimalikust huvitavast tehnilisest lahendusest: mobiilioperaatori reklaami näidatakse mobiilis tingimusel, et ollakse mobiilses levialas (mitte wifi) ja siis soovitab kasutajale tellida kiirem mobiilne interneti paket.

Ka toimetaja töö jaoks lisandus hulk tööriistu ja uusi võimalusi, et kiiremini ja mugavamalt keskenduda sisule, mitte tehnilisele.

Kokkuvõtteks:

  • Kui märkad, et miskit ei tööta ootuspäraselt – anna teada hello@edasi.org.
  • Sul on ideid, mida veel paremaks teha või tahad ise Edasi tegemisel kaasa lüüa? Kirjuta hello@edasi.org. Portaali arendamise töö käib igapäevaselt edasi ja juba homme võib olla suur edasiminek võrreldes tänasega.
  • Märgi end Edasi enda sõbraks Facebook’is ja Youtube‘s, nii oleme rohkem ühenduses.

Kui Sulle algatus meeldib, saad Edasi arendamist toetada sulle sobival viisil ja mahus. Eelkõige lugedes meie lugusid, jagades neid sotsiaalmeedias ja/või soovitades tuttavatele. Samuti oleme tänulikud, kui peate võimalikuks toetada algatust rahaliselt.

Üheskoos edasi!

Saaja: Edasi.org OÜ
LHV: EE657700771002166750
Swedbank: EE082200221064922783

Ühendatud jõud

Janeck Uibo

Janeck Uibo on Edasi.org asutaja ja peatoimetaja. Loe artikleid (261)