Marko Mäetamm: Halloween. Ameerika päevik

Halloween.

Ameerikas osatakse elada. Sel ajal kui eestlased kiruvad vastikut pimedat sügist, valmistuvad rõõmsameelsed ameeriklased Halloweeniks.

Kaubakeskustesse tekivad üleöö kilomeetritepikkused riiulid peomeeleolu süvendava kraamiga. Hiiglaslikud mustad ämblikud, valgete kihvadega nahkhiired, pealuud, mis teevad õudsat häält kui ligemale minna, surnukirstust väljakargavad zombid, mis samuti teevad koledat häält kui kirstukaas lahti kargab, penoplastist hauakivid ja ristid, luua seljas lendavad nõiad – hästi hirmsa näoga ja peas pikk must koonusjas torukübar, mustad rongad, kummist valehambad, verised käe- ja jalaköndid, näost väljarippuvate silmamunadega maskid, kunstveri, mis näeb välja täpselt nagu päris, vahtkummist verise teraga noad, põlevate silmadega mustad kassid.

Marko Mäetamm

Mäetamm Marko on kunstnik. Tema töödes leiab kommentaare nii ta isiklikule elule kõige intiimsemal tasandil kui ka teda puudutavatele-mõjutavatele sündmustele meid ümbritsevas ühiskonnas laiemalt. Marko kirjutab ja joonistab Edasile sellest, mis tundub tema arvates oluline ja mis võiks korda minna ka Edasi lugejatele. Loe artikleid (100)