Marko Mäetamm. Ameerika päevik: Kanaada. 1.osa

Teel Kanadasse Foto: Marko Mäetamm

Kanada on olnud minu jaoks elu aeg müstiline paik. Kui ma väike olin, siis aeg-ajalt ilmus meie postkasti mõni ümbrik, kus olid peal hästi ilusad postmargid ja kiri “Canada”. Vahel oli ümbrikus lihtsalt kiri, vahel aga mõni niisugune postkaart, et tundus, nagu see oleks pärit mingist teisest galaktikast.

Mäletan, et sain ükskord niisuguse kaardi, kus oli peal lumememm ja päkapikk, aga need ei olnud mingid tavalised lumememm ja päkapikk, vaid – täiesti ruumilised! Et kui paned sõrme pildi peale, siis on tunne, et see läheb lausa lumememme sisse. Ja õde sai sama ümbrikuga kaardi, mille peal olid kitsed lumises metsas ja see oli samasugune ruumiline. Kuigi jah, tundus, et minu oma oli natuke isegi ruumilisem…

Marko Mäetamm

Mäetamm Marko on kunstnik. Tema töödes leiab kommentaare nii ta isiklikule elule kõige intiimsemal tasandil kui ka teda puudutavatele-mõjutavatele sündmustele meid ümbritsevas ühiskonnas laiemalt. Marko kirjutab ja joonistab Edasile sellest, mis tundub tema arvates oluline ja mis võiks korda minna ka Edasi lugejatele. Loe artikleid (100)