6 levinumat autohoolduse müüti

Autod on keerulised ja kallid ning tihtipeale on raske nende hingeelu mõista. Seetõttu kerkib ikka esile autode ja nende hooldamisega seotud müüte, mis on visad kaduma. Alljärgnevalt mõned enamlevinud autohooldusega seotud uskumused. 

1. Uue autoga pole vaja hoolduses käia

Kõik autod vajavad regulaarset hooldust olenemata oma vanusest. Kuigi vanemad sõidukid vajavad rohkem tähelepanu, ei tähenda see, et uus auto on regulaarsest hooldusest vabastatud. Auto hooldusjuhendi järgimine on tähtis, sest tehniline korrashoid pikendab auto eluiga ning korralik hooldusajalugu mõjutab ka sõiduki hilisemat müügiväärtust.

2. Sõidukil tuleb õli vahetada alles siis, kui see on tumedaks värvunud         

Eesti tingimustes peaks mootoriõli vahetama vähemalt iga 15 000 – 20 000 km või 1 aasta tagant. Isegi kui uus auto tahab tehase järgi õlivahetust iga 30 000 km tagant, tuleks suhtuda sellesse skeptiliselt. Nii pikad õlivahetusvälbad kehtivad ainult ideaalsetes tingimustes, kus sõites pikki vahemaid koormad mootorit ühtlasemalt, temperatuurid väga ei kõigu ja tee ei tolma.

3. Täitsa okei on sõita varurehviga nii kaua, kuni tahad

Varurehvid ei ole mõeldud pikkade vahemade läbimiseks, vaid selleks, et jõuaksid töökotta ja saaksid uue rehvi alla. Seega peaks võimalikult kiiresti tavapärase olukorra taastama. Lisaks on varurehv pikalt seisnud ja selle eest ei kanta regulaarselt hoolt nagu tavarehvide puhul.

4. Talvel lase mootoril enne sõitmist soojeneda


Mootor vajab tõepoolest soojenemist, et täisvõimsusel töötada. Tegelikult soojeneb mootor siiski palju kiiremini sõites kui tühikäigul töötades. Lisaks vajavad ülekande osad ja rattalaagrid päriselt üles soojenemiseks liikumist. Seega on tühikäigul mootori soojendamise kõige suurem kasutegur siiski autojuhi soojas hoidmine.

5. Rehvirõhu saad teada rehvi küljele märgitud numbri järgi

Rehvidel olev märge rehvirõhu kohta on rehvile sobiv maksimaalne rõhk, mitte autotootja poolt soovitatud rõhk. Soovitusliku rehvirõhu on autotootjad märkinud sõiduki käsiraamatusse, kuid võid selle info leida ka juhi uksel, kindalaekas või kütusepaagi luugil olevalt kleepsult.

6. Autoga on kõik korras, kui midagi ei ole näha-kuulda-tunda

Kui midagi pole märgatavalt teisiti või valesti, ei tähenda see, et kõik on täiesti korras. Paljud tehnilised probleemid võivad juhil märkamata jääda, seega on oluline regulaarselt autoga hoolduses käia, et vältida pikaaegsete kahjude tekkimist.

Millal ja millist hooldust auto vajab, on kirjas omaniku käsiraamatus ja neid nõudeid on igal autoomanikul mõistlik täpselt järgida. Sõltuvalt ettevõtte ja autopargi suurusest nõuab sõidukite olmeküsimustel regulaarselt silma peal hoidmine palju aega. Säästmaks aega põhitegevusele ja hoidmaks kokku kulusid, soovitame mõelda autopargi täisteenusrendi teenuse peale, mille kuumaks sisaldab uut kvaliteetset autot ning kõiki vajalikke teenuseid.

Uuri lähemalt: info@rentest.ee või 670 1166.

Promotsiooniartikkel on lugejale kasulikku ja huvitavat sisu pakkuv reklaamiformaat, kus ettevõte saab teksti, pildi või video vahendusel tutvustada oma parimaid kogemusi, tooteid ja teenuseid. Kõik “Promotsioon” lood on märgistatud ja Edasi poolt heaks kiidetud kui lugeja jaoks kasulikku sisu sisaldav materjal. “People don’t read ads. People read what interests them, and sometimes it’s an ad.” /Reklaamiguru Howard Gossage/